Badkamer Web
Image default
Mode en Kleding

Zo kies jij de perfecte hardloopschoenen

Zo kies jij de perfecte hardloopschoenen

 

Waar een normaal paar schoenen vaak bij de meeste mensen binnen enkele minuten wel zijn gekocht, geldt dit voor hardloopschoenen dus absoluut niet. Het is namelijk een flinke uitdaging om uiteindelijk met de juiste schoenen de winkel te verlaten. Een hardloopschoen moet immers aan veel meer eisen voldoen, dan dat een normale schoen dat moet. Kortom, een flinke uitdaging dus. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je verzameld, die je hierbij kunnen en ook moeten helpen. Dus ben jij toe aan nieuwe schoenen voor het hardlopen, dan is het zeker goed om hier even goed naar te kijken. 

 

Meten 

 

Niets is er zo belangrijk bij het uitzoeken van een paar hardloopschoenen als meten. Waar je vaak bij het uitzoeken van badmode zoals een bikini, badpak of zwembroek zo klaar bent, komt dit bij een hardloopschoen natuurlijk een stuk nauwkeuriger. Kortom, neem er dus je tijd voor. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat je tenen niet te ver voor in je schoen zitten, maar ook dat je hiel goed aansluit en dus niet te strak zit. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn, om je voet, wanneer je schoen is gestrikt te kunnen ontdoen van de schoen. Daarnaast mag je geen enkele vorm van irritatie voelen tijdens het passen, want je kunt je voorstellen, dat dit tijdens een flinke hardloopsessie alleen maar erger zal gaan worden.

 

Buigzaamheid

 

Een goede hardloopschoen moet goed kunnen buigen. Test dit daarom dus ook uitvoerig wanneer je een schoen in de hand hebt. Is de hardloopschoen namelijk niet flexibel genoeg, dan zal dit ook tijdens het hardlopen niet het geval zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de schokken die je lichaam bij iedere stap krijgt, niet goed door je schoenen kan worden opgevangen. De schokken worden vervolgens dan een veel grotere mate doorgegeven aan de rest van je lichaam en komen ondanks het dragen van een push up sport bh ook veel sterker bij je borsten terecht. Zorg er dus wel voor dat dit allemaal klopt.

 

Proberen

 

Ga je naar een fysieke winkel, dan zal je ziet dat hier vaak één of meerdere loopbanden staan. Logisch, want je wil natuurlijk wel weten wat je koopt. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om vast je volledige outfit aan te trekken, alvorens je naar de winkel gaat. Dat betekent een sportlegging, shock absorber ultimate run bh en ook alvast eventuele andere kleding mocht je deze normaal tijdens het hardlopen dragen. Het enige wat je daar nog hoeft aan te trekken zijn de schoenen en je bent klaar om te testen.