Badkamer Web
Image default
Tegels

Keramische tegels

Als u op zoek bent naar keramische tegels dan zijn er veel vragen die op kunnen spelen. Het zijn namelijk niet alle daagse tegels. Je moet daarom rekeningen houden met verschillende aspecten van de tegels. We willen je daarom graag meenemen in de punten waar je zeker op moet letten. Alles om er voor te zorgen dat u de juiste tegels vindt. 

 

Wat is een keramische tegel

Voor we echt op zoek gaan is het goed om helder te krijgen wat een keramische tegel precies is. De tegels zijn natuurlijk van keramiek. Dan is het wel de vraag wat keramiek is natuurlijk. Keramiek is de verzamelnaam voor voorwerpen die gemaakt zijn van gebakken klei. Daar vallen de tegels ook onder. 

 

Ze worden gemaakt van een mengels van zand en klei. Dat geeft ook de kenmerkende uitstraling van deze tegels. Dit mengsel wordt op hele hoge tempraturen gebakken. Wat je vaak ziet bij de tegels is dat er ook nog mineralen worden toegevoegd om er voor te zorgen dat de tegel ook heel stevig blijft. Een cruciaal iets van tegels natuurlijk. Naast dat ze heel stevig zijn heeft het nog meer voordelen. Door de samenstelling krijg je echt super hygiënische tegels die eigenlijk in elke ruimte toe te passen zijn. 


Soorten tegels

Je hebt heel veel verschillende soorten keramische tegels. Zoals we eerder al zeiden kun je ze eigenlijk in alle ruimte toepassen. Hierdoor heb je onder andere de volgende soorten tegels:

 

  • Badkamertegels

  • Patchwork tegels

  • Design tegels

  • Antieke wandtegels

  • Landelijke vloertegels

 

Dit is nog maar een greep uit de verschillende soorten keramische tegels. Om er achter te komen welke tegels goed in het huis of kantoor passen is het aan te raden om langs te gaan bij een showroom. Dan kunt u namelijk voelen en ervaren hoe de tegels zijn. Met advies van een goede verkoper zijn dat alle facetten om een goede keuze te kunnen maken. 

https://www.vlagsma.nl/keramische-tegels/