Badkamer Web
Image default
Tegels

Badkamertegels geven een unieke uitstraling aan je badkamer

Het eerste wat opvalt in een badkamer? Dat is waarschijnlijk het bad of het badkamermeubel, maar ook de badkamertegels geven een unieke uitstraling aan je badkamer. Er zijn heel wat badkamertegels en kiezen is dan ook een hele opgave. Let wel op: de ene tegel is de andere niet. Dat verklaart ook de grote prijsverschillen in tegels. Tegels zijn er in verschillende materialen verkrijgbaar en dat heeft altijd een invloed op de prijs. Keramische tegels komen veelvuldig voor, maar er zijn ook andere materialen die er op lijken. Wil je je geen buil vallen aan je tegels, dan laat je je maar beter goed informeren. Camee bvba geeft je alle advies dat je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van je badkamertegels?

Tegels bestaan in verschillende duurzaamheidsklassen. Om de kwaliteit van de tegels te controleren zijn er heel wat normeringen in het leven geroepen. Deze cijfertjes geven meteen aan of je tegel voldoet voor gebruik in de badkamer.

  • De slipweerstand is belangrijk bij een badkamer tegel. Dit wordt aangegeven door de letter R in combinatie met een getal tussen 9 en 13. Hoe hoger de waarde van je badkamertegel, hoe kleiner de kans op slippen.
  • 1ste en 2de keus tegels: Badkamertegels bestaan er 1ste en 2de keus. Deze 1ste keus tegels kunnen kleine afwijkingen vertonen, terwijl de 2de keus veel grotere verschillen en soms ook problemen met zich kunnen meebrengen.
  • De afmetingen van je badkamertegels bepalen voor een groot stuk de uitstraling van je badkamer. Kleine of grote tegels ze hebben beide hun voordelen en aandachtspunten. Weet dat ook een combinatie mogelijk is. Als we nog een tip mogen geven: Vermijd lichte voegen, deze verkleuren op termijn.

 

Laat je bijstaan bij het betegelen van je badkamer

Je kunt je badkamertegels zelf plaatsen, maar weet wel dat dit klusje minder evident lijkt dan het is. Wil je op veilig spelen, kies dan voor een badkamerspecialist. Bij Camee bvba hebben ze niet alleen een ruime keuze aan badkamertegels, ze plaatsen ze ook al jaren. Er werken dan ook een heleboel specialisten die thuis zijn in het plaatsen van badkamertegels. Zo krijg je een perfect resultaat en zit de uitstraling van je badkamer meteen goed voor lange tijd.

Een badkamer laten betegelen is betaalbaar

Badkamertegels kosten natuurlijk wat, maar als je Camee je badkamer laten betegelen is best betaalbaar. De kostprijs hangt af van het formaat van je tegels, de oppervlakte en de moeilijkheidsgraad. Wil je weten hoeveel het plaatsen van keramische tegels je gaat kosten, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. De specialisten van Camee bvba werken deze met plezier voor je uit.

https://www.camee.be/nl/totaalconcepten/tegelwerken/badkamertegels/