Badkamer Web
Image default
Gezondheid

Remedies tegen snurken: 5 tips

Ben jij het snurkgedrag van je partner helemaal zat? Of ben jij zelf degene die met regelmaat anderen wakker houdt met jouw gesnurk? Lees dan hieronder de 5 beste remedies tegen snurken.

1. Oefeningen tegen snurken

Een bekende oorzaak van snurken is het verslappen van de spieren in de mond en keel. Dit komt vaak voor bij het ouder worden, maar kan ook andere redenen hebben. Het gevolg van verslapte spieren is dat ze gaan hangen en de keelholte blokkeren. Dit zorgt voor een vernauwde luchtweg. Het doen van specifieke mondoefeningen kan helpen om te spieren te versterken. 

2. Tongstabilisator

Een tongstabilisator is ontwikkeld voor snurkers die kampen met een slappe tongspier. Dit veroorzaakt een naar achter vallende tong die de luchtweg blokkeert. Dit leidt tot snurken. Een tongstabilisator houdt de tong door middel van zuigkracht naar voren. 

3. Holtes openen

Een andere oorzaak van snurken is verstopte neusholtes. Het kan hierbij heilzaam zijn om een stoombadje te nemen voor het slapengaan. Dit zorgt er voor dat overtollig slijm wordt opgelost. Hierdoor kun je beter ademen, wat de kans op snurken verkleint.

4. Gezonde levensstijl

Een veelvoorkomende oorzaak van snurken is een ongezonde levensstijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan overgewicht, roken of het consumeren van alcohol. Waarom precies en wat kun je doen om snurken te voorkomen?

  • Overgewicht: dit zorgt voor een vernauwing van de luchtweg. Afvallen tot een gezond BMI zal je helpen om minder te snurken.
  • Roken: roken is zeer irriterend voor de luchtwegen en kan hierdoor leiden tot snurken. Het beste is om helemaal te stoppen met roken.
  • Alcohol: het consumeren van alcohol leidt tot het verslappen van de spieren. Hierdoor snurk je vaak (veel) meer als je te diep in het glaasje hebt gekeken. Wil jij dit voorkomen, zorg er dan voor dat je tenminste 2 tot 4 uur voor het slapengaan geen alcohol drinkt, en maximaal 2 glazen per dag.

5. Anti snurkbeugel

Het anti snurkmiddel met de beste resultaten is de anti snurkbeugel. Dit middel wordt door KNO-artsen als beste niet-operatieve, niet-ingrijpende behandeling tegen snurken aangeraden, evenals door het National Center for Biotechnology Information.

De anti snurkbeugel is een beugel die snurken bij de bron aanpakt, namelijk het naar achteren zakken van de onderkaak. Hier hebben zeer veel snurkers last van. De beugel houdt de onderkaak lichtjes naar voren, waardoor de luchtweg vrij blijft en er geen gesnurk plaatsvindt.

Er bestaan vele verschillende anti snurkbeugels. De beste snurkbeugel is een beugel die op maat te maken is, garantie biedt en vele positieve reviews heeft, zoals de beugel van Mr. Anti Snurk.