Badkamer Web
Image default
Afvalverwerking

Renovatie in waterzuiveringsinstallaties

Ongeveer 30 a 40 jaar geleden zijn er bij veel particulieren kleine afvalwaterzuivering systemen geïnstalleerd. Door de tijd heen zijn deze systemen niet altijd even goed onderhouden en is het rendement van de zuivering minder geworden. Maar wat moet je dan doen?

Waterzuiverings renovatie

Een groot voordeel om deze renovatie uit te voeren is dat de bestaande behuizing van de afvalwaterzuivering kan worden behouden. Bij dit werk wordt het gehele binnenwerk vervangen gezamenlijk met de besturingskast. Het nieuwe binnenwerk wordt geupgrade naar een techniek genaamd SBR. Lang uit is dit Sequencing Batch Reactor. Deze techniek zorgt er voor dat de waterzuivering gelijke hoeveelheden water behandeld op elk moment en dat door de toevoeging van zuurstof het rendement wordt gerealiseerd.

Waterzuivering met RVS

Om ervoor te zorgen dat de afvalwaterzuivering weer jaren mee kan, worden er duurzame materialen toegepast. Twee van deze materialen zijn roestvrij staal (RVS) en Polyethyleen. Polyethyleen is een plastic met een lage dichtheid die geen water opneemt. Door de toepassing van onder andere deze materialen zal het systeem langer zijn werk kunnen doen. Op deze manier kan het systeem weer optimaal doorgaan met de afvalwaterverwerking.

Ook is bij de renovatie een nieuw besturingssysteem een optie. Deze bevat ook een module die er voor zorgt dat storingen kunnen worden gemeld. Dit systeem wordt bestuurd door een energiezuinige en compacte besturingsmodule.