Badkamer Web
Image default
Sanitair

Lekdetectie: wat is het en de voordelen

De voordelen van tijdige lekdetectie zijn duidelijk. Het voorkomen van veel mogelijke schade door wateroverlast. Maar natuurlijk is er meer dan het eenvoudig voorkomen van schade. Een niet ontdekt lek in de waterleiding zorgt voor verlies van water, voordat het gebruikt zou kunnen worden. Wanneer u denkt aan waterschade, ziet u waarschijnlijk schade, veroorzaakt door catastrofale gebeurtenissen zoals orkanen of overstromingen. U ziet de huiseigenaars door hun huiskamer waden en ziet hun bezittingen om hen heen zweven. Hoewel dit soort waterschade ongetwijfeld tragisch is, zal de gemiddelde huiseigenaar het niet tegenkomen.

Het lijken kleine hoeveelheden

In plaats daarvan is er veel meer kans op een vervelende, lekkende pijp die druppelt … druppel … druppel … Of misschien een pijp die barst van de vrieskou tijdens koude wintermaanden. Hoewel deze lekken zeker minder dramatisch zijn, hebben ze ook invloed hebben op de waarde van uw huis. Een lekkende pijp in de badkamer of keuken, bijvoorbeeld achter uw muren, kan uw gipsplaat waardeloos maken door het vocht dat daardoor opgenomen wordt, waardoor er na verloop van tijd dure waterschade en schimmel ontstaan.

Wat nog belangrijker is, als schimmel verkeerd wordt verwijderd, kan het probleem nog verergeren en tot ademhalingsproblemen leiden. Het bedrijf dat uw huis voorziet van leidingwater heeft hoogstwaarschijnlijk een gesofistikeerd, speciaal systeem om het weglekken van water te ontdekken en te voorkomen. Helaas voor de bezitters of huurders van de woningen is een dergelijk systeem te groot en te uitgebreid om in huis te gebruiken.

Hoeveel water gebruikt u?

Denk aan alle apparaten in uw huis die water gebruiken. Klaar? Vaatwasser, douche, toilet, kranen, badkuipen en wasmachine, om er maar een paar te noemen. Laten we nu nog eens nadenken … hoeveel van deze apparaten gebruikt u of uw gezin dagelijks? Vrijwel allemaal. Het toilet gebruikt 125 liter water per dag bij een gemiddeld gezin. Het douchen gebruikt 106 liter.

Lekken: 64.3 liter per dag, iedere dag, ook als u op vakantie gaat. U denkt misschien: “Lekken? Dat is geen apparaat! “En ja, u hebt gelijk. Het is geen apparaat maar lekkende apparaten zijn een van de grootste consumenten van water in uw huis. In dit geval praten we niet over water tot aan uw enkels en noemen dat een lek, we hebben het over lekkende kranen, lekkende toiletten, lekkende boilers – waarvan u zich misschien niet eens realiseert dat ze lekken.

Diverse bedrijven kunnen een goede watermonitor op uw waterleidingsysteem monteren. Een slimme watermonitor voor huishoudelijk gebruik staat rechtstreeks op uw hoofdwaterleiding en detecteert lekken terwijl ze bezig zijn water te verliezen. Door regelmatige controle op het watergebruik kunnen lekken vroegtijdig ontdekt worden.

De loodgieter is de aangewezen persoon.

Daarnaast hebben loodgieters speciale lekdetectie apparatuur om lekkages te ontdekken door het vocht in de vloer of wand te meten. Waterverbruik is een serieuze zaak en de meeste van uw apparaten zijn zware gebruikers. Maar met een systeem om het watergebruik te meten weet u zeker dat er geen lekkage is. Belangrijker is, bij lekkage stopt u in een mum van tijd aan verspilling van water. Neem dus contact op met uw, bijvoorbeeld dit gerenomeerde loodgietersbedrijf uit Amsterdam en vraag naar lekdetectie en waterverbruiksmetingen. Het is de moeite waard.

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/