Badkamer Web
Image default
Sanitair

Wat is een tork rol?

Als klein kind ben je er eigenlijk amper mee bezig: hygiëne. Je bent in de zandbak aan het spelen en stopt zo weer iets in je mond met je vieze vingers. Desondanks wordt het je wel altijd geleerd door je ouders, bijvoorbeeld je handen wassen nadat je naar het toilet bent geweest. Naarmate je ouder wordt ga je dit waarschijnlijk steeds belangrijker vinden en ga je er ook meer op letten. Tegenwoordig is het al helemaal belangrijk met het COVID-19 virus. Er worden zelfs gehele maatregelen rondom hygiëne gebaseerd en gehanteerd. Er zijn veel plekken in ons dagelijks leven waarbij we dingen aanraken die velen voor jou aangeraakt hebben en er nog anderen na jou het aan gaan raken. Een voorbeeld hiervan is simpelweg een deurkruk, maar ook voorwerpen zoals handdoeken, bijvoorbeeld bij de toiletten op je werk. Eigenlijk totaal niet schoon. Daarom vindt je op steeds meer plekken een tork rol. Dit is zo’n soort bak aan de muur met aan de onderkant een gat waar je meestal een klein stukje tissuepapier uit ziet steken. Van dat papier scheur je een stuk af nadat je bijvoorbeeld je handen hebt gewassen en gooi je dit weg.

Waarom gebruik je een tork rol?

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je niet gewoon een handdoek kan gebruiken of waarom zo’n tork rol zo handig is. Het verschil zit hem in dat je het papier van een tork rol meteen weggooit na gebruik en er verder niemand meer aan hoeft te zitten. Met een handdoek is het nadeel, dat nadat je je handen hebt gewassen je ze eigenlijk meteen weer vies maakt door aan die handdoek te zitten. Hier hebben namelijk voor jou al veel mensen aangezeten en na jou waarschijnlijk ook nog.

Waar vind je een tork rol vaak?

Een tork rol vind je dus vaak op openbare plekken waar veel verschillende mensen naar de wc zullen gaan, zoals:

–        Op je werk

–        In de bioscoop

–        In de sporthal

–        In het ziekenhuis

https://www.mandasschoonmaak.nl/merken/tork

Gerelateerde artikelen

Toiletverhoger kopen, altijd handig!

Het andere design sanitair

Een keukenkraan is onmisbaar in huis