Badkamer Web
Image default
Badkamer

Verschillende soorten verwarmingen voor in huis

Tegenwoordig kun je centrale verwarming op verschillende manieren toepassen. Dit kan nog steeds met bijvoorbeeld een cv ketel systeem, waarbij de ketels wel enorm verbeterd zijn, maar ook de soorten aanvoer van energie. Niet alleen gas, maar ook hout, windenergie en zonne-energie kunnen een bron zijn van energie aanvoer.

De goedkoopste vorm van het leveren van energie zijn dan ook de natuurlijke bronnen van energie. Denk hierbij dus aan zonne-energie en windenergie of de combinatie van beide. De ontwikkeling is echter nog niet zo ver en met een beperkt aantal zonuren kan een woning in Nederland nog niet geheel op zonne-energie draaien. Daarom wordt deze vorm van energie vaak in combinatie met een HR- of een UHR ketel op gas terug gezien. Deze vormen van ketels verbruiken wel minder gas, omdat deze vormen van ketels beide een warmtepomp hebben.

Een cv houtkachel heeft als energiebron en toevoer als enige hout. Dit hout kan in verschillende vormen worden aangevoerd, dus ook samengeperst hout kan hiervoor gebruikt worden. Er wordt met deze vorm van cv 80 procent van je energierekening overgenomen. De aanschaf van deze cv houtkachel is daarom ook erg snel terugverdiend. Deze vorm van verwarming is compleet gasvrij en elektrisch vrij en je kan hierbij zelf je stookkosten bepalen door de inkoop van hout.

Warmtepompen zijn mooie systemen van hergebruik van gassen die zijn vrijgekomen. Ook het gebruik van aangezogen lucht als verwarming voor water is hierbij niet weg te denken. Een warmtepomp kan ook in combinatie met een cv ketel geïnstalleerd worden. De warmtepomp die hierbij gebruikt wordt is een hybride warmtepomp. Ook zijn er warmtepompen die zelf een heel huis kunnen verwarmen, inclusief al het water dat gebruikt word. De bron van deze pomp is dan het grondwater. Deze pompen worden onder je huis geplaatst. Helaas is deze vorm van warmte niet overal toepasbaar. Voordelen hiervan zijn dat deze vorm van warmte levering erg energie zuinig is en daarnaast ook erg milieuvriendelijk.

https://techneco.nl/