Badkamer Web
Image default
Woningen

Ontwerp overwegingen voor douchewanden

Je hebt eindelijk besloten; het is tijd om je verouderde douche te vervangen door een nieuwe op maat gemaakte glazen behuizing! Bereid je voor om je badkamer in een nieuw licht te zien, met meer open ruimte en een modernere uitstraling! Voordat u begint, moet u zich echter vertrouwd maken met de esthetische kenmerken die u wenst en met de structurele elementen die nodig zijn om een ‚Äč‚Äčoptimale bruikbaarheid en effect te garanderen. Hier kunt u zich het beste door laten adviseren door een expert of professional die ervaring heeft met het plaatsen van een glazen douchewand op maat en hier bij kan helpen. U hoeft geen expert op dit gebied te worden, maar als u de basis kent, kunt u ervoor zorgen dat de aannemer die u inhuurt, goed werk doet aan uw nieuwe overdekking.

 

Planning voor uw douchewand

Houdt bij het uittekenen van een nieuw douche ontwerp rekening met hoeken van 90°, 135° of 180°. Dit omdat het meeste douchebeslag is gemaakt om bepaalde hoeken aan te kunnen. Daarom kan vooruit plannen helpen ervoor te zorgen dat de behuizing goed functioneert en tegelijkertijd kosteneffectief is. Zorg ervoor dat de muur waar uw scharnierende deur wordt geïnstalleerd, voldoende steun heeft. De mooiste 2×4’s worden verdubbeld, hoewel een enkele 2×4 voldoende is. Voeg daarnaast houten stijlen of blokken toe waar deuren scharnieren of panelen zijn bevestigd, vooral als de muur oorspronkelijk was gebouwd met metalen stijlen. Wilt u uw douchewand op een stoeprand of gelijk met de vloer laten staan? Hoewel het verwijderen van de stoeprand kan helpen bij het plannen van een voor gehandicapten toegankelijke douchewand, kan de stoeprand ook helpen voorkomen dat er water lekt of zich ophoopt op uw badkamervloer. Als u wilt, kunt u uw douchedeuren en die van uw douchewand het beste op maat laten maken.

 

Uw douchewand installeren

Als u overweegt een ingebouwde douchebank te kopen, zorg er dan voor dat deze een helling van 5 graden heeft in de richting van de afvoer. Het water kan nu van de zitting weglopen en in de afvoer lopen. Elke muur die een deur of glazen paneel ontmoet, moet perfect verticaal zijn, ook wel “loodrecht” genoemd om gaten, ongelijke verbindingen en scharnieren te voorkomen. Als de muur meer dan 14 inch uit het lood staat, zal deze lekken en er onaantrekkelijk uitzien. De minimumbreedte voor het temperen van glas en het ondersteunen van de hardware is 412″, daarom moet elk glaspaneel minstens zo breed zijn. De deur moet minstens 22 inch breed zijn en niet breder dan 36 inch breed. Vermijd ideeën voor het plaatsen van deurscharnieren en glasclips op de glastegels wanneer u een douchewand bouwt.