Badkamer Web
Image default
Woning en Tuin

Voorkom ongelukken met de juiste sanitaire hulpmiddelen

Water is onze eerste levensbehoefte maar het kan ook gevaarlijke situaties veroorzaken, zeker in combinatie met de gladde vloeren die onze badkamers vaak hebben. Een badkamer of toilet wordt een stuk veiliger als de juiste sanitaire hulpmiddelen worden geïnstalleerd. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar voor uiteenlopende situaties. Je kunt denken aan een instapbad, douchebrancard en beugels voor naast het toilet.

Wie heeft baat bij sanitaire hulpmiddelen?

Sanitaire hulpmiddelen kunnen ouderen, minder validen en mensen met een langdurige blessure helpen om weer zelfstandig hun ding te kunnen doen in het toilet en/of de badkamer. Handelingen die onmogelijk lijken zonder hulp worden ineens weer gemakkelijk met behulp van de juiste hulpmiddelen. Dit draagt bij aan een gevoel van succes en een stukje privéruimte waar mensen vaak behoefte aan hebben. Het kan ook zijn dat sanitaire hulpmiddelen juist de zorgdrager helpen bij het verzorgen van een mindervalide persoon.

Verschillende soorten sanitaire hulpmiddelen

Sanitaire hulpmiddelen zijn bedoeld voor in de badkamer, de douche en het toilet. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, die allemaal nog weer tientallen extra’s en variatiemogelijkheden aanbieden. Op de website van Sani Assist vind je sanitaire hulpmiddelen voor de zorg.

De douche

Regelmatig douchen is belangrijk voor de persoonlijke hygiëne. Om meer zekerheid te creëren kunnen grepen worden geplaatst in de douche die je kunt gebruiken om jezelf te stabiliseren. Het is ook mogelijk om een douchestoel of een douchebrancard te installeren. Op die manier kun je zittend of liggend douchen. Hierdoor kunnen ook zeer hulpbehoeftige mensen vaak zelf douchen nadat iemand ze heeft geholpen om alles klaar te zetten.

Het bad

Een warm bad helpt bij pijn in spieren en gewrichten en een tijdje gewichtloos zijn kan onwijs positief werken op het humeur. Een instap- of inloopbad maakt deze ervaring weer toegankelijk voor mensen met een beperking. 

Het toilet

Zelfstandig naar het toilet kunnen is een belangrijk thema voor de meeste mensen. Door handige beugels te plaatsen kunnen veel mensen met een beperking aan hun onderlijf weer op eigen houtje hun ding doen. Daarnaast is het ook handig om met de rollator tot het toilet te kunnen komen.