Badkamer Web
Image default
Energie

Goedkoop en snel warm water met dank aan de elektrische boiler.

Goedkoop en snel warm water met dank aan de elektrische boiler.

Een elektrische boiler is één van de meest goedkope en gemakkelijk te installeren oplossingen om warm water te maken voor in je badkamer of de keuken. In het opslagvat (wat een boiler in feite is…) wordt een bepaalde hoeveelheid water op temperatuur gehouden zodat je direct warm water hebt als je de kraan wil gebruiken. Afhankelijk van het gebruik en het aantal personen in huis kun je kiezen uit verschillende afmetingen elektrische boilers.
En werk je nu met een afzonderlijk dag- en nachttarief, dan is het met elektrische boilers ook mogelijk de boiler enkel ’s nachts laten opwarmen.

Boilers zijn te koop in veel verschillende uitvoeringen en kunnen water opwarmen met elektriciteit, zonlicht, aardwarmte en fossiele brandstoffen zoals aardgas en stookolie. Welk type het meest geschikt is voor jouw woning en persoonlijke voorkeur zal afhangen van je budget en gewenste terugverdientijd.

Een elektrische boiler, werkt op het stroomnetwerk ipv op gas. En aangezien het over niet al te lange tijd verplicht is om over te stappen van gas naar all electric ga je natuurlijk voor een elektrische variant.

 

 

Een boiler is een ongecompliceerd apparaat; zoals gezegd is het niet veel meer dan een goed geïssoleerd vat gevuld met water, met daarin een verwarmingselement plus een anode. Het verwarmingselement warmt het water op totdat gebruik.

De opkomst van de elektrische boilers is gigantisch en elektrische boilers hebben veel voordelen, zo zijn ze zijn niet duur om aan te schaffen en zijn heel energiezuinig! 

Er kan bovendien bij veel elektrische boilers gekozen worden uit elementen met verschillende Wattages; 800, 1200 of zelfs 2000Watt. Dit is perfect als de boiler ergens moet hangen waar niet altijd voldoende stroom aanwezig is zoals bij zomerhuisjes of op een camping. Deze boilers zijn verkrijgbaar in 30, 50, 80 en 100 liter.

En je hebt ook zogenoemde smart boilers, deze meet de eerste zeven dagen je verbruik en zal dan aan de hand van een bepaald algoritme zichzelf programmeren zodat je niet onnodig energie hoeft te verbruiken. Dat is nog eens slim!

Al deze boilers, maar ook vele andere merken elektrische boilers maar ook elektrische cv’s zijn te koop via de website van elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/index.php?route=common/home

Gerelateerde artikelen

Hoogst haalbare energielabel voor elektrische boilers van Wesen.