pier blankenberge feestzaal

 

Een ontspannende lunch, een zoet tussendoortje of een heerlijk diner? De Belgian Pier Brasserie biedt heerlijke gerechten, altijd bereid met verse ingrediënten. Proef de smaak van de zee in hun heerlijke Franse zeevruchtensoep of laat u verrassen door een van hun vegetariërs. U kunt ook aan tafel zitten en genieten van fastfood, echte klassieke gerechten of hapjes en snacks. Proef het!

Ondanks de zeer slechte weersomstandigheden was het deze keer aangenaam verblijven in deze unieke restaurant. Het driegangenmenu is vlot en vriendelijk, met extra prachtig uitzicht op zee. 

Na een bezoek aan het strand van Blankenberge, kunt u meteen waarderen hoe mooi het hier is, en tegelijkertijd is het erg handig om te ontspannen met kinderen. De hele kust is bedekt met warm zand. Koele zeegolven zullen je redden van de zwoele zomer. Voor het gemak zijn er kleedhokjes, waarvan er veel zijn. Voorheen waren dergelijke strandkamers alleen typisch voor Engelse vakantieoorden, maar later verschenen ze in Belgische resorts. Het is beter om hier vroeg te komen, omdat de vakantieperiode aan de Noordzeekust erg kort is. Maar ook in een koele tijd kunt u hier genieten van een prachtig uitzicht over het eindeloze zeeoppervlak.
Blankenberg organiseert het grootste festival waar ambachtslieden hun zandsculpturen presenteren. Het wordt gehouden van 15 juni tot 15 september.

 

Sinds een maand werken de ambachtslieden aan hun kortstondige beelden om hun ongelooflijke meesterwerken van zand aan het publiek te presenteren. Dit evenement is zeker een bezoek waard. Je zult kunnen zien hoe in slechts dertig dagen hele gebouwen, kastelen, kerken, vele beroemde personages uit films, historische figuren naar je kijken alsof ze leven, uit het “grijp” -materiaal.


Elke bezoeker zal voor zichzelf het meest interessante beeld vinden, omdat veel kunstenaars meesterwerken maken van moderne onderwerpen. Zelfs kinderen zullen tussen de enorme majestueuze personages, prachtige en geliefde stripfiguren kunnen zien. Alle zandcreaties zijn compleet verschillend in vorm en hoogte. Soms reikt de sculptuur enkele meters omhoog en in de breedte.


Een ander hoogtepunt van de stad is het bloemencorso. Dit heldere en kleurrijke evenement vindt elk jaar plaats op de laatste zondag van augustus. Meer dan honderdduizend toeschouwers komen hier om naar het geweldige feest te kijken. Zelfs kinderen raken erg geïnteresseerd in het kijken naar de processie van bloemententoonstellingen. Voor elk platform dansen jonge dansgroepen. En een groot aantal dieren gemaakt van bloemen en stripfiguren passeren vreedzaam het publiek. Een onvergetelijk gezicht.
Je kunt Blankenberg bereiken vanuit de hoofdstad van België – Brussel. De handigste manier is per trein per trein, die dagelijks vertrekt. Dergelijke routes worden regelmatig gemaakt met een interval van een uur. De reis per trein duurt ongeveer anderhalf uur. Bij het kiezen van een busrit duurt de hele reis wat tijd en duurt het slechts een half uur. Het hangt allemaal af van de weersomstandigheden, misschien een beetje meer. Als u een auto als transportmiddel kiest, wees dan bereid om slechts een uur op de weg door te brengen.
 

  

 

 

 

 

pier blankenberge feestzaal

 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html