Badkamer Web
Image default
Internet marketing

Zakelijke snelheid: een schokkende test

marketing book

De wet van de natuur zegt: “De sterkste overleeft”, en de 21e-eeuwse bedrijfswet zegt: “De snelste overleeft.” Hoewel het letterlijk 20 jaar geleden was, was alles anders. Het was moeilijk voor kleine bedrijven en kleine bedrijven, omdat ze werden opgeslorpt door de grote. Nu is alles anders. Nu verslinden de vasten de langzame mensen. Daarom hangt alles af van de snelheid van het bedrijf. Dus u wilt dat uw bedrijf groeit en zich ontwikkelt. Maar beantwoord mij één vraag: “Is uw bedrijf operationeel?”

WIJ INVESTEREN, EN ZIJ VERLIEZEN

Maar daarvoor zal ik u één situatie beschrijven. De eigenaar stelde de taak om klanten te brengen. Als u een marketeer bent of een eigenaar die zelf met marketing bezig is, dan begrijpt u de pijn van deze taak. Je gaat aan het werk en brengt klanten. Alles lijkt in orde, applicaties zijn verdwenen. En zelfs degenen die die gekoesterde “hete klanten” brengen. Degenen die uw product of dienst al hebben gezien en er erg in geïnteresseerd zijn. Maar er gebeurt iets vreemds. Het geld voor adverteren, zoals het heet, is “onder de knie”, de leads zijn weg, er zijn applicaties. Maar er zijn geen verkopen!

En dat allemaal omdat uw verkopers / verkoopmanagers geen klant kunnen sluiten voor een aankoop. Dit komt door het feit dat ze, mijn excuses voor hun uitdrukking (marketeers zullen het begrijpen), “stom” zijn! Ze verwerken verzoeken gedurende een lange tijd, vergeten klanten terug te bellen of “lekken” ze met gekke zinnen (een voorbeeld volgt hieronder). Sorry, het kookt!

Daarom zou ik in dit korte artikel willen uitleggen dat het de efficiëntie van de interactie met de klant, de antwoorden op al zijn vragen en het ‘afsluiten’ voor aankoop is – het belangrijkste criterium, en helemaal niet reclamebedrijven met meerdere miljoenen dollars.

Voorbeeld 1

Onlangs wilde ik bloemen bestellen met bezorging voor mijn vriendin. En aangezien ik een persoon van de 21ste eeuw ben en een actieve gebruiker van internet, heb ik natuurlijk geprobeerd een bestelling te plaatsen via de site. Nadat ik verschillende sites had geopend en de mooiste ontworpen en met het meest interessante voorstel had uitgekozen, bestelde ik een “Callback”. Waarom heb ik mezelf niet gebeld? Ik zal eerlijk zijn, ik ben lui. Trouwens, ik kan bellen en het wordt daar druk. Daarom is het gemakkelijker voor mij om een ​​”terugbelverzoek” te bestellen en mijn zaken te doen, en gewoon te praten wanneer de manager van de online winkel mij terugbelt. Het meest interessante is dat een dergelijke traagheid niet alleen bij mij wordt waargenomen, maar ook bij de meerderheid van de internetgebruikers, dit is een trend, vooral onder de Pepsi-generatie.

Nu aandacht. Ik werd niet binnen 5 minuten of 15 (en dit is de tijd waarna je “hot client” volledig verloren is) of na 8 uur teruggebeld op het moment van schrijven. Blijkbaar heeft dit bedrijf geen nieuwe klanten nodig die klaar zijn om te kopen.

Er rijst dus een simpele vraag in mijn hoofd: waarom zou je tienduizenden roebels investeren in het creëren van een website, in de promotie en reclame ervan, als je je manager gewoon niet kunt leren een klant terug te bellen die al klaar is om iets te kopen?

Voorbeeld nr. 2

U zult waarschijnlijk denken dat alles zo slecht met ons is. Zoals de provincie en zo. Maar nee. We schrijven constant verkoopscripts voor onze klanten. En om effectief een script te kunnen schrijven, vragen we naast persoonlijke communicatie en een briefing ook om audio-opnames waarin we constant gemiste oproepen, traag antwoord of helemaal geen actie zien. Bijna niets doen.

Onlangs hebben we geluisterd naar de opnames van het autocentrum. En in een ervan, volgens de klassiekers van het genre, belt een klant, vraagt ​​naar reparaties, verduidelijkt, stelt veel verschillende vragen, waarop de manager nogal langzaam antwoordt.

Maar als de klant hem de vraag stelt: “Wat voor soort distributieriemfabrikant heb je?”, En de manager daarbij dwingt om een ​​extra zet te doen (om naar het magazijn te gaan), antwoordt hij hem: “Ik weet het niet, je moet kijken”. Kun je je dat voorstellen? Bij zo’n specialist wil ik graag de vinger afsnijden zodat hij zich soms herinnert dat dit niet mag. (sorry dat ik hard ben, maar deze houding is iets).

DE SNELHEID VAN UW BEDRIJF

En nu zal ik u dezelfde vraag opnieuw stellen: “Is uw bedrijf operationeel?” Als je met een zelfverzekerde stem JA antwoordt, dan feliciteer ik je! U bent een van de minder dan 20% ondernemers die het belang van “snelle verkoop” -snelheid begrijpen. Zo niet, dan hoop ik dat ik in dit artikel je houding ten opzichte van snelheid en snelheid heb veranderd.

Het was natuurlijk een goed theoretisch artikel. Maar we hebben geen eenvoudige marketingblog om één theorie te hebben. En natuurlijk heb ik een kleine checklist voor u opgesteld, die de vragen beantwoordt waarvan u in cijfers zult begrijpen of uw bedrijf operationeel is of niet:

Beantwoorden van een inkomende oproep naar de winkel / kantoor van het bedrijf – binnen 10 seconden;

Wachten op een antwoord van een bekwame specialist – minder dan 10 seconden;

De site wordt geladen – in minder dan 3 seconden;

De reactiesnelheid van een online consultant op de site is minder dan 1 minuut;

Bel de klant terug via het formulier “Bestel een oproep” – niet later dan 15 minuten;

Beantwoord de mail van de klant – binnen 2 uur;

Het beantwoorden van de vragen van de klant in sociale netwerken – niet meer dan 1 uur;

Reactie op een klacht van een klant (klacht) – niet langer dan 3 dagen.

De lijst met vragen is nogal willekeurig. En in sterkere mate geldt voor werktijden.

Maar als u deze indicatoren ook buiten de werkuren kunt bereiken, moet u een monument ter grootte van de Eiffeltoren oprichten. Onthoud het belangrijkste: hoe sneller u contact opneemt met een populaire klant, hoe sneller de verkoop kan plaatsvinden. 

Conclusie

Ik moet bekennen dat zelfs ik niet alle 8 punten bevestigend zal beantwoorden. Maar we weten tenminste waar we niet aan het afronden zijn, zodat de snelheid van het bedrijf op zijn best is, en we zullen deze tekortkomingen binnenkort elimineren.

Waarom doe ik dit? Je kunt geweldige marketing hebben, gewoon verbluffend. Klanten kunnen massaal komen. Hete klanten. Maar ook om massaal te vertrekken. En dat allemaal omdat je verkopen niet geweldig zijn.

Iemand zou kunnen denken: wat voor verschil maakt het voor mij uit voordat ik verkoop als we een marketingbureau zijn? Als je een duidelijke grens kunt trekken tussen marketing en verkoop, dan ben je een geweldige kerel, want zelfs ’s werelds grootste marketeers kunnen dit niet.

Daarom is hier mijn geweldige aanbeveling! Neem een ​​onafhankelijk persoon (bij voorkeur niet je vriend) en leid een mystery shopper met deze 8 vragen. En dan, vanuit zijn rapport, de verkoop afronden en dan verder gaan met marketing. Zodat het niet blijkt dat je het hebt geprobeerd, en zij …

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram affiliate marketing book

https://marketingbook.shop/

Gerelateerde artikelen

Is de website belangrijk voor uw bedrijf? Ja!!!