Badkamer Web
Image default
Woning en Tuin

Drie tips voor een slimme renovatie van je badkamer

Drie tips voor een slimme renovatie van je badkamer

Het renoveren van een badkamer is nog niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Op badkamerinrichting.eu vindt je wel enkele tips die je daarbij kunnen helpen. Zo moet je eerst nadenken over de praktisch kant.  Meet de ruimte nauwkeurig op en denk na over hoeveel wasbakken, kastjes e.d. je wil gaan plaatsen in de ruimte. Niet geheel onbelangrijk is dat je ook nog moet kunnen lopen door de ruimte. Ook is de kleur natuurlijk heel belangrijk. Hiermee is veel mogelijk. Het beste kun je naar de badkamerspecialist gaan of staaltjes ophalen bij de verfwinkel. Je kunt dan rustig thuis bekijken wat je precies wil gaan doen. 

Ook moet je nadenken over wat praktische dingen zoals of je een bad of een douche wil. Een bad neemt wel wat meer ruimte in beslag, maar daar kun je wel lekker uren in ontspannen. Als de douche een praktische ruimte is dan heb je voldoende aan een douchekop eventueel aangevuld met een douchewand. De materiaalkeuze is ook een belangrijk punt. Soms moet je even wat investeren in een ruimte om daar ook veel gemak van te hebben.

Een paar tips om het zeker te slagen

Op de badkamer willen sommigen mensen ook een toilet. Kies dan voor een polyvalentie want dit past eigenlijk wel bij ieder design. Daarnaast is het hebben van een bad toch ook wel een echte must. Als je er de ruimte voor hebt dan kan je niet zonder. Eenmaal geplaatst gebruiken de mensen het vaak toch meerdere keren per week. Je kunt ook kiezen voor ecologisch sanitair. Hierdoor kun je veel energie besparen en dat zorgt voor lagere maandlasten. Tevens is een handdoekenrek met radiatorbuizen toch ook wel een echte must. Zo kun je iedere dag genieten en dan lekker warm afdrogen.

Tips voor meubels

Een badkamer is niets zonder een paar praktische meubels. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kastje wat naadloos aansluit op de wasbak. Of een kastje wat je makkelijk in de hoek kunt duwen zodat het niet teveel ruimte in beslag neemt. Zo heb je handdoeken en cosmetica altijd bij de hand. Natuurlijk is een spiegel aan de wand ook geen overbodige luxe. Hierin kun je lekker tutten, maar de mannen gebruiken het ook om te scheren. Voor grotere gezinnen is het ook aan te raden om dubbele wastafels te gebruiken. Zo kun je met meerdere mensen tegelijk je ochtend of middag rituelen doen.

De rest van het huis aanpakken

Als je de smaak te pakken hebt dan kun je ook de rest van het huis gaan aanpakken. Dit zorgt ervoor dat het nieuwe moderne design van de badkamer ook past bij de rest van het huis. Natuurlijk moet je dit wel op je eigen tempo doen. Of dat nu gaat om snelheid of voorbereiding, daar is het antwoord simpel op. Een goede voorbereiding zorgt voor minder kosten, maar daarnaast werkt het ook een stuk sneller. Ook kun je dan eventueel ervoor zorgen dat er een aanhanger of container is voor het afvoeren van de overbodige materialen.