Badkamer Web
Image default
Financieel

Anonieme debiteuren

Schulden hebben meer gevolgen dan uw bankrekening. Je kunt er ook lichamelijk ziek van worden. Debtors Anonymous kan helpen.

Schulden zijn een serieus probleem voor Amerikanen. Tegen het einde van het eerste kwartaal van 2019 bedroeg de totale schuld van de publieke en private sector in de VS maar liefst € 70 biljoen. Maar statistieken vertellen niet de verhalen van gewone mensen die verpletterd worden door het gewicht van persoonlijke schulden, mensen die we kennen en om wie we geven.

Je realiseert je misschien dat je schuld uit de hand is gelopen en je hebt hulp nodig, of je vraagt je misschien af of je dat punt snel nadert. Dat is waar Debtors Anonymous om de hoek komt kijken.

Wat is Debtors Anonymous?

Debtors Anonymous is een 12-stappen programma dat begeleiding geeft bij het uit de schulden komen en de controle over uw financiën krijgen . Het biedt ook een veilige ruimte (fysiek of virtueel) om over uw schuldproblemen te praten met andere mensen die zich in soortgelijke situaties bevinden.

Debtors Anonymous werd geboren uit een bijeenkomst van de Anonieme Alcoholisten (AA) in 1968. Net als bij andere 12-stappenprogramma’s, is de eerste stap het toegeven van machteloosheid over schulden. U wordt aangemoedigd om specifieke acties te ondernemen om schulden te verminderen, waaronder het bewaken van uw financiën en het bijhouden van gedetailleerde financiële gegevens. Als je eenmaal een duidelijk beeld hebt van je bestedingspatroon, kun je gezondere gewoontes ontwikkelen om hun plaats in te nemen. Debtors Anonymous kan u ook helpen manieren te ontdekken om uw kwaliteit van leven te behouden terwijl u schulden aflost.

Hoewel we niet weten hoeveel mensen de vergaderingen van Debtors Anonymous bijwonen, weten we wel dat er meer dan 500 geregistreerd zijn bijeenkomsten verspreid over meer dan 15 landen. Vergaderingen worden persoonlijk en online gehouden.

Debiteuren Anonieme vergaderingen: wat u kunt verwachten en waar u er een bij u in de buurt kunt vinden

Iets voor de eerste keer doen kan zenuwslopend zijn. Het eerste dat u kunt verwachten als u zich eenmaal toelegt op het bijwonen van een Debtors Anonymous-vergadering, is dat u zich angstig voelt. Je komt tenslotte in een ruimte vol mensen die meteen weten dat je een probleem hebt. De balsem hier is dat elke persoon in de kamer hetzelfde probleem heeft en begrijpt wat je doormaakt. Dit is wat je nog meer kunt verwachten:

 • De bijeenkomst zal waarschijnlijk worden gehouden in een openbare ruimte, zoals een bibliotheek of kerk.

 • Afhankelijk van waar je bent, de grootte van de groep kan variëren van een handvol tot 100 personen.

 • Je wordt welkom geheten op de bijeenkomst. U wordt niet gevraagd om iets te ondertekenen of iets te beloven. Debiteuren Anonieme heeft niet eens een ledenlijst. Ze nemen het “anonieme” deel van hun naam serieus.

 • Elke bijeenkomst heeft een leider, normaal gesproken iemand die al lange tijd constructief met schulden omgaat. Die persoon zal een paar aankondigingen doen en het formaat van de vergadering schetsen. De leider kan je om je voornaam vragen, zodat mensen je kunnen verwelkomen.

 • Op dat moment praten de aanwezigen om de beurt over hun geldproblemen. Ze zullen het goede en het slechte delen, en misschien zie je jezelf terug in sommige van de verhalen die ze vertellen. Het punt van Debtors Anonymous is dat het een veilige plek is waar iedereen in de kamer er is om je te ondersteunen. Je kunt ervoor kiezen om te praten, of je kunt gewoon luisteren. Jij hebt totale controle.

 • Debtors Anonymous is geen religieuze organisatie, maar ze geloven wel dat iedereen een ‘hogere macht’ heeft. Voor jou kan het God zijn of iets anders dat je waarneemt als groter dan jezelf en een bron van kracht.

Om een Debtors Anonymous-bijeenkomst bij u in de buurt te vinden, gaat u naar hun website. U wordt gevraagd uw postcode in te voeren en u krijgt een lijst met bijeenkomsten in uw regio aangeboden.

Online Debtors Anonymous meetings

Als je weinig tijd hebt, niet in staat bent om het huis uit te gaan of niet helemaal klaar bent om andere mensen persoonlijk te ontmoeten, biedt Debtors Anonymous online meetings aan . Op hun website wordt uitgelegd hoe u aan de slag kunt. Net als bij live vergaderingen hoor je de verhalen van andere mensen en kom je meer te weten over wat er komt kijken bij het aangaan van schulden en hoe je het proces kunt omkeren.

De fysieke en emotionele impact van schulden

Als je Als je te diep zit, heb je niemand nodig die je vertelt wat je voelt. Toch is het belangrijk om te begrijpen hoe schulden meer pijn doen dan uw bankrekening.

Een rapport in de januari 2016-editie van Psychology Science vond een verband tussen werkloosheid en het aantal vrij verkrijgbare pijnstillers. Financiële zorgen doen niet alleen pijn aan uw bankrekening en kredietrapport, het gewicht van die zorgen veroorzaakt ook fysieke pijn. Onderzoekers ontdekten dat alleen al denken aan financiële onzekerheid voldoende is om de pijn te vergroten. Hier zijn enkele van de andere onaangename bijwerkingen van het leven met schulden:

 • Schulden veroorzaken stress, wat leidt tot een gebrek aan slaap, verlies van focus en constante zorgen.

 • Schulden leiden tot zorgen over andere dingen, zoals het verliezen van je baan.

 • Schulden kunnen leiden tot paniekaanvallen zoals kortademigheid, droge mond, hoofdpijn, snelle hartslag, gevoel van onwerkelijkheid en beven. Een paniekaanval kan je hersenen bedriegen en je vertellen dat je gek wordt of zelfs dood gaat.

 • Schulden kunnen je boos maken en leiden tot het fenomeen Schuld-Anger Syndroom.

 • Schuld Gerelateerde stress kan u migraine bezorgen, hartaandoeningen veroorzaken en uw weerstand tegen infecties verminderen. In 2016 koppelde de Federal Reserve Bank of Atlanta zelfs schulden aan hogere sterftecijfers.

 • Alsof deze lijst nog niet deprimerend genoeg is, kunnen schulden leiden tot depressie, hopeloosheid en een laag zelfbeeld. Voor meer tips over lenen verwijzen wij u naar https://leningmetbkr.com/. Wij willen dit namelijk voorkomen. 

Heeft u een schuldenprobleem?

Schuld kan een hulpmiddel of een wapen zijn. We kunnen het gebruiken om ons vooruit te helpen in het leven (zolang we op verantwoorde wijze persoonlijke leningen en andere schulden afbetalen), of we kunnen het gebruiken om onze financiële toekomst op de knieën te krijgen. Dit zijn de tekenen van dwangmatige schuldopbouw, en het kunnen aanwijzingen zijn dat je hulp nodig hebt, volgens Debt.org:

 • Je hebt geen budget dat je rekeningen bijhoudt

 • U weet niet hoeveel uw rekeningsaldo is

 • U koopt iets als het in de aanbieding is, zelfs als u het niet nodig heeft

 • U heeft het maximum bereikt uw creditcards uit

 • U hebt betalingen op ongedekte leningen en creditcards gemist

 • Binnen Kortingen bellen u

 • U leent vaak van andere mensen en betaalt niet terug hen

 • Je hebt de betaling met de ene creditcard gedaan door van een andere te lenen

 • Je hebt een voorschot in contanten van een creditcard genomen om te voorkomen dat je bankrekening rood staat

 • Je houdt nooit rekening met de rente wanneer je geld leent

 • Je hebt gelogen over een creditcard aanvraag om krediet te krijgen

 • Je slaapt slecht door je zorgen te maken over schulden< /li>

 • U hebt een tweede baan aangenomen of extra uren gewerkt, gewoon om uw uitgavenpatroon bij te houden

 • Y je bent begonnen te drinken in een poging om je bezorgdheid over oplopende schulden te verdoven

 • Je wilt niet dat je vrienden of familie weten hoe diep je in de schulden zit

 • Als je dat doet komen met een budget, je kunt je er niet aan houden

 • Je plant niet voor de toekomst door te sparen voor pensioen, onderwijs voor je kinderen, belastingen of andere verwachte verplichtingen, omdat je het geld liever uitgeeft geld vandaag

 • Je droomt stiekem dat iemand langskomt om je financieel te verzorgen en je uit het financiële gat te halen waar je in zit

Debtors Anonymous werkt voor alle schuldniveaus

Je hoeft niet in schulden te verdrinken om welkom te heten op een Debtors Anonymous-bijeenkomst. Ze zijn voor iedereen die controle wil krijgen over zijn uitgaven en schulden. Als u uw rekeningen nog steeds kunt betalen, maar u zich zorgen maakt over de richting die u opgaat, is Debtors Anonymous een veilige plek om te beginnen. Meer weten over debtors? Kijk op https://snelzonderbkrlenen.nl/

Zodra u uw schuld onder controle heeft, blijft u werken op die stappen een dag tegelijk. Het doel is om financiële solvabiliteit te bereiken en te behouden om een zo gezond mogelijk leven te leiden.

https://snelzonderbkrlenen.nl/krediet/19500-euro-met-spoed-lenen/