Badkamer Web
Image default
Bedrijven

Een vlakke lichtkoepel voor in de badkamer

Steeds meer mensen kiezen voor een vlakke lichtkoepel als uitbreiding van hun dak, en dat is niet zonder reden. Een lichtkoepel is een interessante en waardevolle aanwinst voor verschillende types woningen.

Maar wat is zo’n lichtkoepel nu precies, en waarom zou je er een moeten laten installeren in je dak? Hieronder lees je alles wat je moet weten!

Wat is een vlakke lichtkoepel?

Een vlakke lichtkoepel is een ingebouwde glazen of kunststof koepel in het dak. Er wordt een stukje van het dak weggehaald, waarna de koepel erin wordt geplaatst. Op die manier fungeert de koepel dus als een soort van raam.

Er zijn heel wat verschillende modellen vlakke lichtkoepels verkrijgbaar, zeker als je vertrouwt op het aanbod van een gespecialiseerde winkel. Van vlakke lichtkoepels met een strak, modern design tot eerder landelijke varianten, er zijn geen grenzen.

Natuurlijk wil je wel graag weten wat de voordelen van zo’n lichtkoepel zijn. En dat is een vraag waar je in het volgende stukje een antwoord op krijgt!

De belangrijkste voordelen van een vlakke lichtkoepel

1. Meer natuurlijke lichtinval in huis

Eerst en vooral zorgt een vlakke lichtkoepel voor meer natuurlijk licht in de woning. In plaats van kunstmatige verlichting aan het plafond te hangen, kan je een vlakke koepel installeren. Op die manier gaat de intensiteit van de verlichting in huis ook mee met het opkomen en neergaan van de zon.

2. Een betere ventilatie

De meeste modellen vlakke lichtkoepels kunnen gemakkelijk manueel of automatisch open- en toe worden gedaan. Als je de lichtkoepel overdag opent, dan is de ventilatie in je woning vanzelf beter. En dat verbetert zowel de atmosfeer als de gezondheid van je binnenklimaat.

3. Vlakke lichtkoepels voor elke woning

Ten slotte bestaan er tegenwoordig voor elk interieur prachtige vlakke lichtkoepels. Bij een speciaalzaak vind je hoe dan ook heel wat mogelijkheden op het vlak van formaat, stijl en materiaal. Op die manier vind je snel de beste lichtkoepel voor jouw woning!

Gerelateerde artikelen

Regenwater opslaan met een watertank?

Ontstopping Apeldoorn helpt je om te genieten van een vrij riool

De mooiste uitvaart in Delft