Badkamer Web
Image default
Banen en opleidingen

Hoe IT-startups hoogwaardige stagiaires kunnen inhuren

recruitment consultants

Steeds meer studenten proberen hun werkervaring uit te breiden en lopen stage bij verschillende organisaties.

Voor studenten zijn de voordelen van een stage duidelijk: ze hebben meer vacatures na hun afstuderen. Voor startups kunnen stagiaires op verschillende manieren helpen.

Stagiaires helpen de productiviteit te verbeteren en vergemakkelijken het zoeken naar en rekruteren van talent. Bovendien kunnen ze de hiaten van werknemers binnen het bedrijf helpen opvullen. IT-startups staan ​​voor twee uitdagingen bij het inhuren van stagiaires. Ten eerste willen veel studenten stage lopen bij grote organisaties. Ten tweede kan het moeilijk zijn om iemand te vinden die echt werkt. Een stagiair die alleen voor een show naar het bedrijf komt, kan uiteindelijk de productiviteit schaden en verdeeldheid in het team veroorzaken.

Het bladeren door honderden reacties is ongelooflijk vervelend, vooral omdat de meeste startups geen HR-afdeling of IT-recruiter hebben. U kunt dit probleem sneller oplossen als u een wervingsbureau van it-specialisten heeft. Hoe dan ook, het is heel goed mogelijk om deze hardwerkende, toegewijde stagiair te vinden. Hier zijn enkele richtlijnen voor startups die de beste stagiaires willen inhuren.

1) Bereid materialen voor en dien ze in voor een voorbereidend gesprek en vervolgwerk

Veel startups (vooral IT-startups) bieden direct stageprogramma’s aan zonder kandidaten te wieden, als je geen Google- of Facebook-bedrijf bent, betekent dit niet dat het sollicitatieproces eenvoudig moet zijn. Om waardige stagiaires te vinden die echt willen werken (en niet alleen stagiaires om een ​​baanrecord te krijgen), stuur de sollicitanten materialen over het bedrijf, de vacature en het project voor het interview.

Maak tijdens de eerste bijeenkomst een checklist met vragen voor de kandidaat over het ingediende materiaal. Dien een opdracht in na het interview. Nogmaals, dit kan bijvoorbeeld 300 woorden over het bedrijf zijn. De taak hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd welke cursisten zich hebben verdiept en de stof hebben geleerd en welke niet. Dit is een geweldige primaire uitvalmethode.

2) Observeer hoe ze presteren bij complexe taken

Een stage bij een startup is echt werk, wat niet altijd gemakkelijk is. Wanneer je een stagiair wilt inhuren, moet je focussen op het doorzettingsvermogen van de jonge werknemer. Een manier om dit te begrijpen is door ze een “uitdaging” aan te bieden tijdens het interview; iets dat hen in de war brengt, hen buiten de gebaande paden laat denken en op zoek gaat naar een groot aantal oplossingen (bijvoorbeeld een puzzel, een echte werkcase, enz.).

Het maakt natuurlijk niet uit of de kandidaat de puzzel oplost of niet. Het is erg belangrijk om te observeren hoe een persoon een probleem oplost en eraan werkt, zijn gedachtegang, evenals doorzettingsvermogen en het vermogen om niet op te geven bij de eerste mislukking. Kan een kandidaat ontmoedigd raken en vertrekken? Of probeert hij stilletjes een oplossing te vinden? Dit gedrag kan bepalen hoe een werknemer in reële omstandigheden zal werken.

3) Bied een echte baan aan

Een geweldige manier om een ​​stagiair te testen, is door hem tijdens het sollicitatiegesprek een echte baan te geven. Aangezien bij de meeste IT-startersstages daadwerkelijk aan een product of dienst wordt gewerkt, is het erg belangrijk om te zien hoe de sollicitant presteert. De test kan heel eenvoudig zijn. Voor marketingstagiaires kan dit het schrijven of bewerken van een promotietekst zijn, terwijl het voor programmeurs kan zijn om een ​​regel code te debuggen. Startup-managers zullen willen zien of een potentiële stagiair vragen stelt of gewoon een probleem zelf probeert op te lossen. Het eindresultaat hoeft niet perfect te zijn (aangezien ze tenslotte nog steeds studenten zijn), maar observeren hoe ze presteren en omgaan met echt werk zal helpen bij het aannemen van personeel.

4) Overweeg toekomstige vaardigheden

Het zijn niet alleen prestaties uit het verleden die op het cv worden aangegeven, of een persoon geschikt is voor de functie of niet; toekomstige vaardigheden spelen ook een rol. De beste trainees hebben tot nu toe misschien niet de nodige training gehad, maar dat betekent niet dat ze geen aanwinst voor het team zullen zijn. Het is moeilijk om te weten welke kandidaten passen en welke niet, maar dit is een belangrijk aspect van aannemen. Een stage omvat mentorschap en training, waardoor sommige kandidaten ongelooflijk lonend kunnen zijn voor het bedrijf. Veel toekomstige vaardigheden komen neer op hoe goed een kandidaat communiceert en zich inzet voor een functie. Bedenk welke vaardigheden belangrijk zijn voor het bedrijf, wat er kan worden onderwezen en welke kandidaten deze vaardigheden mogelijk kunnen leren om in uw bedrijf te slagen.

5) Leg het stageprogramma uit

Na het inhuren van kwalitatief hoogwaardige stagiaires is het erg belangrijk dat startups het stageprogramma uitleggen. Grote bedrijven hebben een robuust programma dat beschrijft wat de stagiaires uiteindelijk zullen bereiken. Dit plan kan echter bij de lancering veranderen. Voordat je stagiaires inhuurt, moeten ze begrijpen welke vaardigheden ze zullen opdoen en hoe hun werk zal worden gestructureerd. Dit is vooral belangrijk wanneer

Linkedin

https://www.globalrecruitment.info/