Badkamer Web
Image default
Woning en Tuin

Een fauteuil kopen: hier moet je op letten

Je koopt niet dagelijks een fauteuil, daarom moet je vooraf een weloverwogen keuze maken en alle mogelijkheden bekijken. Het is namelijk een eyecatcher in jouw woonkamer en het moet ook nog een keer comfortabel zitten. Naast het comfort is het ook belangrijk dat hij een goede positie in je kamer heeft en qua uitstraling bij je interieur past. Daarom hieronder tips waar je op moet letten als je een fauteuil kopen gaat. 

Wat is het verschil tussen een fauteuil en een stoel? 

Als je het hebt over een stoel die in de woonkamer staat dan heb je het eigenlijk ook over een fauteuil. Fauteuil is een verzamelnaam van verschillende soorten stoelen in de woonkamer. En dan kun je denken aan eenpersoonsbank, een relax stoel, draaistoel en zelfs een oorstoel. 

Ben je op zoek naar een verstelbare stoel om te gebruiken voor zowel het televisie kijken als om te lezen, dan is een relaxstoel een goede keuze. Wil je een fauteuil kopen waarin je een dutje kan doen dan is een oorfauteuil een betere keuze, omdat je hier meer bescherming en steun hebt voor je hoofd, nek en hals. Ook kun je kiezen voor een draaistoel die je bijvoorbeeld midden in de kamer kan zetten en zo kan draaien naar de kant waar je heen wil kijken. 

Maak een fauteuil kopen geen flop voor je interieur

Een fauteuil kopen en plaatsen, is een eyecatcher in je woonkamer. Dat kan top worden of een flop. Je kunt namelijk zowel in de uitvoering alle kanten op maar ook de styling en het design is er in alle soorten en maten. De beste keuze is dat je hem wel laat passen in het interieur maar ook laat afwijken zodat het een eyecatcher is, blijft en makkelijk in een nieuw interieur past als je een keer wat anders wil. 

Vergeet niet naar de omgeving te kijken waarin je de stoel gaat plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het gezin en dan met name de kinderen en eventuele huisdieren. Dit is belangrijke informatie voor bijvoorbeeld de keuze van de stof. Een ander belangrijk punt is waar je de stoel gaat neerzetten. Wil je dit bij een raam doen of bij de openhaard? Dan kun je beter voor een stoffen stoel gaan in plaats van leer, omdat die stof beter de warme omstandigheden kan verdragen. Aan de andere kant kun je een leren stoel beter schoon maken als er bijvoorbeeld op geknoeid is.

Goedkoop is duurkoop

Een fauteuil kopen is een investering voor langere tijd waar je van wilt genieten op het gebied van je interieur maar ook veel comfort uit wil halen. Kies een stoel die dan ook écht past bij al jouw wensen en vergeet daarin niet jouw lichaamslengte- en bouw mee te nemen. Het zitvlak moet namelijk voldoende ruimte geven en niet te hoog of te laag zijn. Je moet rechtop kunnen zitten in de stoel, maar ook met je voeten op de grond komen.

Bestel jouw nieuwe meubelen direct op Deruijtermeubel.nl.