Badkamer Web
Image default
Financieel

3 redenen om een persoonlijke lening te kiezen boven een creditcard

Misschien bereikt u een punt waarop u snel geld moet lenen. Op dat moment ben je misschien geneigd om gewoon je creditcards te gebruiken om de onverwachte kosten te dekken die je overrompeld hebben, en je saldo op tijd af te handelen.

Maar voordat je dat doet, wil je misschien eerst overweeg dan om een persoonlijke lening aan te vragen. Met een persoonlijke lening kunt u om welke reden dan ook geld lenen. Wilt u uw auto in een mum van tijd repareren? Je kan dat doen. Geld nodig om algemene rekeningen te dekken omdat uw baan net is ingetrokken? Dat is ook een optie.

Persoonlijke leningen worden meestal vrij snel afgesloten, dus als u eenmaal bent goedgekeurd, kunt u uw geld binnen enkele dagen hebben. Dit is waarom het kan lonen om te kiezen voor een persoonlijke lening in plaats van terug te vallen op uw creditcards.

1. U betaalt over het algemeen minder rente

Creditcards zijn berucht vanwege het in rekening brengen van grote bedragen aan rente op tegoeden. Met een persoonlijke lening kan de rente die u vastloopt aanzienlijk lager zijn, waardoor het voor u minder duur wordt om te lenen. Dit geldt vooral als je een aanvrager bent met een sterke kredietscore. Daarbij kun je naast je creditcard ook met onderpand een geld lening aanvragen wat vaak een stuk goedkoper is.

Een ding om in gedachten te houden over persoonlijke leningen is dat ze niet beveiligd zijn, wat betekent dat ze niet gebonden zijn aan een specifieke lening. activa, zoals een huis of voertuig. Hoe beter uw kredietwaardigheid, hoe groter de kans dat u een concurrerende rente vastloopt op het bedrag dat u leent.

2. U heeft geen last van variabele rente

Het is niet alleen bekend dat creditcards veel rente in rekening brengen, maar de rente die u op uw saldo betaalt, kan ook variabel zijn. Dat betekent dat het in de loop van de tijd kan stijgen, waardoor uw maandelijkse betalingen moeilijker te beheren zijn.

Persoonlijke leningen hebben daarentegen vaste rentetarieven. Dat betekent dat u uw maandelijkse betalingen gemakkelijker in uw budget kunt verwerken, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken dat ze stijgen.

3. U kunt grote schade aan de kredietscore voorkomen

Telkens wanneer u een lening aanvraagt, resulteert dit in een harde vraag naar uw kredietrapport, waardoor uw kredietscore met vijf tot tien punten kan dalen. En dat is een treffer waar u op moet anticiperen als u een persoonlijke lening aanvraagt.

Aan de andere kant, als u een te hoog creditcardsaldo behaalt, kan dit uw kredietgebruiksratio in ongunstig gebied brengen. Het resultaat? Veel meer schade dan wat een enkele harde aanvraag kan veroorzaken.

Dat is nog een reden om een persoonlijke lening af te sluiten in plaats van je creditcard te belasten. Als u dit doet, kunt u de schade aan uw kredietscore tot een minimum beperken en kunt u een scenario vermijden waarin het moeilijk wordt om geld te lenen wanneer dat nodig is. Wil je het verschil vergelijken tussen creditcards en persoonlijke leningen? Kijk dan naar https://spaarbuidel.nl.

Persoonlijke leningen zijn niet perfect. Ze kunnen bijvoorbeeld gepaard gaan met dure sluitingskosten die u misschien liever vermijdt. Maar er zijn tal van goede redenen om een persoonlijke lening te verkiezen boven een creditcard, dus het loont de moeite om deze in overweging te nemen als u in een situatie bent beland waarin u moet lenen.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-met-bkr/