Badkamer Web
Image default
Woningen

Redenen om voor PVC-vloeren te kiezen

Veel fabrikanten hebben ervoor gekozen om polypropyleen te gebruiken om hun in elkaar grijpende vloertegels te maken. Voor sommige toepassingen is het het meest geschikte materiaal. Laten we hier uitleggen wanneer u een PVC-vloer voor uw huis moet kiezen die u bij bouwmarkt afium kunt krijgen. Een van de nuttige eigenschappen van PVC die ertoe bijdraagt ​​dat het bestand is tegen zware belastingen, is zijn flexibiliteit. De stevige structuur van polypropyleen tegels betekent dat je ze vlak moet leggen. PVC-tegels zullen echter de contouren van elke vloer volgen en oneffenheden opvangen. Als uw bestaande vloer beschadigd is, zult u ontdekken dat PVC-tegels vergevingsgezind en gemakkelijker te installeren zijn.

Het is dragend

Daarnaast is het u misschien opgevallen dat PVC-tegels meestal massief zijn, terwijl polypropyleen tegels meestal een rasterstructuur hebben. Dit komt doordat elk materiaal bepaalt hoe het kan worden gevormd. PVC heeft minder lijnen nodig om maatvastheid te bereiken en geeft de voorkeur aan een stevige structuur. Hierdoor is het in staat om een ​​betere weerstand te bieden en zwaardere lasten te dragen. Polypropyleen kan broos zijn en breken onder stress. U zult hier rekening mee moeten houden als u zwaar beladen pallettrucks op de tegels gaat gebruiken. Bovendien is er een gebruikelijke misvatting dat polypropyleen tegels vaak drainage gaten hebben en dat ze een maximale antislip bescherming bieden. Eigenlijk zijn de gaten er meestal omdat het gemakkelijker is om op deze manier polyprop-tegels te maken, alleen omdat het goedkoper is.

Er is geluidsisolatie

Dit is een zeer onderschat voordeel van PVC. Niemand koopt ze specifiek om het lawaai in hun fabriek of huizen te verminderen, maar achteraf maken ze het verschil. De combinatie van de solide structuur die plat op de vloer ligt met de aard van het materiaal is geweldig voor geluidsisolatie. PVC-vloeren kunnen een reductie tot 46 decibel produceren, wat in een magazijn of lawaaierige productieruimte een enorme verbetering is. Daarover gesproken, PVC-vloeren zorgen voor een comfortabel en warm oppervlak om in te werken en je hoeft je buren niet te storen met lawaai tijdens het lopen op je huis vloer.