Badkamer Web
Image default
Beauty en verzorging

Hoe om te gaan met een droge huid?

Een droge huid kan vervelend, oncomfortabel en zelfs pijnlijk zijn. Maar als je te maken hebt met een droge huid in de winter, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om het ongemak te verlichten. Wanneer de luchtvochtigheid buiten daalt, ervaren de meesten van ons een uitdrogend effect op onze huid. Droge lucht zorgt ervoor dat je huid trekkerig en jeukerig aanvoelt. Dit kan leiden tot een gebarsten en schilferige huid, wat een open uitnodiging is voor het ontstaan van infecties zoals eczeem. Als je je huid gezond wilt houden tijdens de wintermaanden, ontkom je er niet aan om je te hydrateren. Maar er zijn stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat je huid droog wordt. Door een paar eenvoudige veranderingen aan te brengen in je gebruikelijke routine, kun je er zeker van zijn dat je huid er op zijn best uitziet wanneer de temperatuur daalt. De eerste stap is het aanschaffen van een luchtbevochtiger of verdamper voor thuis. Deze apparaten verhogen het vochtgehalte in de lucht, waardoor je huid niet uitdroogt. Er zijn ook draagbare modellen die je in elk stopcontact kunt steken en die aan gaan als je een schakelaar omdraait.

  • Gebruik warm water en beperk de tijd onder de douche.
  • Gebruik een zachte reiniger zoals COSRX low ph good morning gel cleanser
  • Droog je zachtjes af met een handdoek en smeer je onmiddellijk in met vochtinbrengende crème.

Met kleine veranderingen in je routine, kun je de pijn van eczeem vermijden. Probeer een loofah handschoen of je handen te gebruiken om te scrubben in plaats van washandjes. Het is ook het beste om zachte verzorgingsproducten te gebruiken die ingrediënten bevatten zoals colloïdaal havermout of ceramiden.

De meeste Korean skincare producten zijn zeer betaalbaar. De gemiddelde prijs van een Koreaans schoonheidsproduct is 10 tot 30 euros. Er zijn natuurlijk enkele uitzonderingen, maar de algemene prijsklasse is veel goedkoper dan Amerikaanse of Europese merken. Veel Aziatische culturen omarmen het idee van natuurlijke schoonheid, en ze geloven niet in het gebruik van zware make-up of andere kunstmatige producten. De algemene filosofie van de Koreaanse huidverzorging is dat de huid van binnenuit gezond en gehydrateerd moet zijn. Een gezond dieet, veel water drinken en gewoonten als roken veranderen kunnen uw huid enorm helpen. Koreaanse huidverzorgingsproducten zijn meestal erg licht en hebben geen sterke geur. Ze zijn ook veel meer gericht op de algemene gezondheid van de huid dan op specifieke oplossingen voor huidaandoeningen zoals acne of veroudering.

https://kocosmo.nl/