Badkamer Web
Image default
Beauty en verzorging

Waarom er een elektrische tandenborstel in je badkamer moet staan

Een goede tandhygiene start met het regelmatig poetsen van je gebit, tandvlees en tong. Dat kan met een klassieke, manuele tandenborstel, maar een elektrisch model is een betere keuze. Die is veel efficienter in het verwijderen van tandplak.

De voordelen van een elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel aanschaffen is zeker een goed idee, meer bepaald omwille van deze voordelen:

  1. Uit meerdere, onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat een elektrische tandenreiniger meer vuil verwijdert dan wanneer je handmatig poetst. Zo blijven je tanden langer in goede gezondheid.
  2. Sommige elektrische tandenborstels zijn uitgerust met handige extra’s, zoals een druksensor en een melding om de borstel te vervangen.
  3. Dankzij de kleine borstel kan je makkelijker tussen de tanden reinigen.

Roterend of sonisch poetsen

Wist je al dat er twee verschillende soorten elektrische tandenborstels op de markt zijn? Aan de ene kant hebben we de modellen met een rotatiemotor, aan de andere kant tandenborstel met een sonische motor.

Het grote verschil zit in de poetstechniek. Bij het sonisch poetsen maken de haartje razendsnelle vibraties (zelfs meer dan 10.000x per minuut). Bij een roterende borstelkop gaan de haardjes ronddraaien om tandplak te verwijderen. Beide soorten helpen om gaatjes te voorkomen. Het voordeel van sonisch poetsen is dat de haartjessnelheid iets hoger ligt en het geluid wat lager is.

Het belang van de borstelkop

Bij de aankoop van een elektrische tandenborstel is de kwaliteit van de borstelhaartjes minstens even belangrijk. Want die bepalen in grote mate het poetsresultaat. Doorgaans zijn meerdere haartjes beter. Let ook op de hardheid. Een zachte tandenborstel wordt aangeraden door tandartsen. Daarnaast is het van essentieel belang om regelmatig de borstelkop te vervangen. Doe dit om de vier maanden. Eén keer per seizoen wisselen is dus de boodschap. 

Gerelateerde artikelen

Aandacht voor alle soorten haar

Een Sauna handdoek ik het beste cadeau dat je kunt geven

Permanente ontharing