Badkamer Web
Image default
Woning en Tuin

Tips om je badkamer duurzamer te maken

Heeft u een badkamer die niet erg duurzaam is? Nou, dat hoeft niet zo te zijn. Sterker nog, je kunt je badkamer duurzamer maken, zonder veel geld uit te geven. In dit artikel geef ik je een paar tips over hoe je je badkamer duurzamer kunt maken. 

 

Douchekop met laag debiet. 

Een andere manier om geld te besparen op uw badkamer is het gebruik van een douchekop met een laag debiet. Low-flow douchekoppen gebruiken minder water dan traditionele douchekoppen. Ze gebruiken ongeveer een derde van het water van een traditionele douchekop.  Low-flow douchekoppen zijn geweldig om water en geld te besparen, maar ze zijn niet ontworpen om meer water te sproeien dan een traditionele douchekop. Voor meer informatie over de verschillende douche kopen bekijk dan ook eens deze website

 

Installeer energiezuinige verlichting

Het eerste wat u kunt doen om uw badkamer duurzamer te maken is het installeren van energiezuinige verlichting. De makkelijkste manier om energie en geld te besparen is door energiezuinige LED verlichting in uw badkamer te gebruiken.  Energiezuinige verlichting verbruikt minder energie dan traditionele gloeilampen.  Het bespaart geld en helpt het milieu.  

Er zijn veel verschillende soorten energiezuinige verlichting, zoals compacte fluorescentielampen, lichtemitterende diodes (leds) en energiezuinige halogeenlampen.  Elk type heeft een andere prijs, look en functie. Compacte fluorescentielampen (CFL’s) CFL’s zijn de goedkoopste vorm van energiezuinige verlichting.  CFL’s zijn heel klein en hebben binnenin lange fluorescentiebuizen die elektriciteit omzetten in licht.  Omdat ze zo compact zijn, kunnen ze overal in huis worden gebruikt, ook in de badkamer. Bovendien gaan CFL’s langer mee dan gewone gloei- of halogeenlampen.

 

 

Gebruik energiezuinige ventilatoren en ventilatiesystemen

Een andere manier om uw badkamer duurzamer te maken is het installeren van energiezuinige ventilatoren en ventilatiesystemen. Deze systemen helpen om uw badkamer koeler te houden in de zomer, en ze houden uw badkamer ook warmer in de winter.

Deze systemen dragen bij aan een meer comfortabele omgeving. Energiezuinige ventilatoren en ventilatiesystemen verbruiken minder energie dan traditionele ventilatoren. Ze besparen u geld, ze sparen het milieu en ze kunnen zelfs de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren.

 

Bewegingssensoren installeren 

Een andere manier om energiekosten te besparen op uw badkamer is het installeren van bewegingssensoren. Bewegingssensoren worden gebruikt om energie te besparen. Ze zijn namelijk in staat om lampen en ventilatoren uit te schakelen als er niemand in de badkamer is.  Bewegingssensoren besparen geld en energie.  Ze maken uw leven ook aangenamer omdat ze ervoor zorgen dat lichten en ventilatoren uitblijven wanneer u uw huis of slaapkamer verlaat.

 

Zet de kraan uit tijdens het tandenpoetsen

Een andere manier om geld te besparen op uw badkamer is om het kraanwater stop te zetten tijdens het tandenpoetsen. De meeste mensen gebruiken veel water als ze hun tanden poetsen. Draai de kraan dus dicht terwijl u uw tanden poetst, zodat u niet nog meer water verspilt. 

Lekkages verhelpen

Door lekkages kan veel water worden verspild, en daardoor ook veel geld. Door het verhelpen van lekkages bespaart u geld en helpt u het milieu.  Bovendien kunnen lekkende leidingen en waterschade veroorzaken. Als er waterschade is, zult u de leidingen en toiletten moeten vervangen. Dit kan veel geld kosten.  

 

Uw badkuip isoleren

Een andere manier om je badkamer duurzamer te maken is door je badkuip te isoleren. Het water blijft lang warm, waardoor u geld bespaart. Een ander voordeel is dat u langer van uw bad kunt genieten.  

Als u een badkuip heeft die niet geïsoleerd is, is het een goed idee om isolatie aan te brengen. Dit zal helpen voorkomen dat het water te koud wordt. De isolatie moet op de bodem van het bad worden aangebracht.

https://sanidutch.nl/