Badkamer Web
Image default
Woning en Tuin

Een inbouwtoilet in de badkamer: waar moet je rekening mee houden

Bij de aankoop van een inbouwtoilet in de badkamer, heb je wc’s in verschillende maten en soorten. Eén van de meest populaire toiletten vandaag de dag is het inbouwtoilet in de badkamer. We zetten de voor- en nadelen van een inbouwtoilet even op een rijtje. Voor alle duidelijkheid. Een inbouwtoilet is heel makkelijk te vinden in een badkamershop of op een makkelijke manier online te bestellen wanneer je geen klusjesman nodig hebt.

Wat is een ingebouwd toilet precies?

 

Over het algemeen bestaat een inbouw toilet uit twee verschillende onderdelen: een inbouw reservoir en het zogenaamde wandcloset. De functie van het toilet inbouwreservoir heeft alles te maken met de waterafvoer, een wandcloset van de andere kant wordt in feite gebruikt als toilet. Omdat het toilet verdoken zit achter de wand, wordt het omschreven als een ingebouwd toilet.

De voordelen van een inbouwtoilet in de badkamer

 

Een inbouwtoilet plaatsen brengt volgende voordelen met zich mee. Deze pluspunten maken vaak een wereld van verschil uit:

 

  • Het reservoir zie je niet waardoor het lijkt dat de badkamer een ruimere oppervlakte heeft
  • De badkamer oogt proper en heel netjes
  • Het biedt de mogelijkheid om het reservoir te bedekken met tegels zodat het een rustiger look heeft

Kleine nadelen van een inbouwtoilet

 

Je zal zelf de balans moeten maken of de voordelen opwegen tegenover de nadelen. Hou vooral rekening met deze 2 kleine nadelen:

 

  • Een inbouwtoilet plaatsen is moeilijker dan het installeren van een gewoon toilet als je geen beroep doet op een klusjesman of vakspecialist. Om de doodeenvoudige reden dat je het inbouwreservoir moet wegwerken achter de voorziene tegels
  • Op vlak van budget is een wc met inbouwreservoir iets prijziger dan een modaal toilet

Ultiem advies: inbouwtoilet is een absolute aanrader

 

Het aankopen van een ingebouwd toilet is een absolute aanrader die in overweging moet worden genomen. Als je het aangeschafte toilet in de badkamer zelf wil plaatsen, zal je wel een handleiding nodig hebben tenzij je beslist om het door een klusjesman of gespecialiseerde vakman te laten uitvoeren.