Badkamer Web
Image default
Huishoudelijk

Om goede waterdruk te creëren altijd een drukreduceerventiel monteren

Om goede waterdruk te creëren altijd een drukreduceerventiel monteren

Ondanks dat we in Nederland een zeer goed waternetwerk hebben is het toch verstandig te overwegen om een drukreduceerventiel te plaatsen. 

 

Een van de vragen die natuurlijk direct naar voren komt is:

,,Waarom zou ik een drukreduceerventiel plaatsen, mijn waterdruk is toch prima?’’ 

 

Daarom een korte uitleg waarom een drukreduceerventiel, ook wel drukregelaar genoemd, de moeite is om te plaatsen op de waterleiding.

# Te hoge waterdruk

-In Nederland is de standaard waterdruk op vele locaties 2,5 á 3 bar, dit is een ideale waterdruk om lekker mee te kunnen douchen, handen te wassen en een emmer met sop te vullen. 

-Toch is waterdruk lastig te meten en kan de ingaande waterdruk de ene keer hoger zijn dan de andere keer. Dit kan bijvoorbeeld komen door het gebruik van een hydrofoor of door wisselende waterdruk door veel of weinig gebruik van water in een gebied. 

 

Langere levensduur door drukreduceerventiel

Op de waterleiding zitten meestal meerdere apparaten en kranen aangesloten. Als de waterdruk te hoog is heeft dit effect op de levensduur op o.a:

• Waterleidingen

• Kranen

• Wasmachines

• Douchekoppen

• Elektrische boilers

• Warmtepompboilers

 

Door een drukreduceerventiel te plaatsen bij de watermeter is overdruk in de waterleiding verleden tijd. Het drukreduceerventiel is eenvoudig te plaatsen en zorgt ervoor dat uw leidingen en apparatuur en appendages die hierop zijn aangesloten vele malen langer meegaan.

 

 

Water besparen met een drukreduceerventiel

Indien de waterdruk hoog is zult u merken dat als u de kraan open zet er een ferme straal uitkomt. Door een drukregelaar te plaatsen zal de waterafgifte afnemen en zo bespaart u gauw honderden liters water op jaarbasis.

 

Als u een elektrische boiler heeft geplaatst of een Warmtepompboiler heeft het drukreduceerventiel ook een positief effect op het water dat via het overdrukventiel los wordt gelaten, hoe hoger de waterdruk hoe meer water er uit de overstort komt.

 

Voorkom onnodig waterverbruik en verleng de levensduur van al hetgeen op uw waterleiding is aangesloten, inclusief de waterleidingen en bestel een drukregelaar bij elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/categorie/accessoires/service-onderdelen/