Badkamer Web
Image default
Bedrijven

Bad eruit, douche erin

In elke woning is de badkamer een heerlijk plek. Hier fris je je op en kom je lekker tot rust. Soms is er echter een ding dat tot wat ergernis en frustratie opwekt, de lastige instap bij het bad. Gelukkig kun je dit bad makkelijk vervangen voor een douche. Lees hieronder meer!

Een douche is levensloopbestendig

We blijven met zijn allen steeds langer thuis wonen, ook wanneer we ouder worden. Waar een bad op jongere leeftijd natuurlijk nog behoorlijk wat voordelen kan bieden, wordt het op oudere leeftijd vooral een bron van irritatie. Wanneer je de badkamer levensloopbestendig wil maken is de eerste optie dan ook al snel; bad eruit douche erin. Dit lijkt misschien een behoorlijke opgave, maar in de praktijk valt dit gelukkig mee. Het kan soms zelfs al in één dag worden bewerkstelligt.

Bad eruit douche erin, hoe werkt dat?

Het proces van het vervangen van een bad door een douche duurt gemiddeld genomen drie dagen. De ruimte van het bad moet worden opgevuld met een douchevloer van ongeveer dezelfde afmetingen, de wanden moeten worden betegelt en er moeten panelen komen. Ook de kraan moet uiteraard worden verzet. De eerste dag wordt gebruikt om het bad te verwijderen en de leidingen aan te passen. Ook wordt die eerste dag de douchevloer vaak al gelegd. De tweede dag wordt besteed aan de wanden en de tegels. Op de derde dag kan de douchewand en de gehele set worden geïnstalleerd, en worden de puntjes op de I gezet. Zo heb je in drie dagen tijd een compleet nieuwe en levensloopbestendige badkamer.

Kies een ideale douche

Bij een douche heb je natuurlijk veel keuzes. Wat voor soort douchekop wil je? Wil je er misschien meerdere? Voor wat voor wanden ga je? Neem je een inloopdouche of toch niet? Ook qua betegeling, kleuren en afwerking is er genoeg te kiezen. Laat je hierover vooraf goed informeren.

Gerelateerde artikelen

Alles over kunstplanten | Kunstpalm

Gebruik zwembadzout voor een groter zwembad comfort

Ontstoppingsdienst Lelystad kan je helpen om te genieten van een open riolering.