Badkamer Web
Image default
Woning en Tuin

Help! Een lekkage tijdens lockdown

De Coronadanpemie houdt vrijwel een ieder in een wurggreep. De overheden van verschillende landen proberen middels een lockdown grip te krijgen op het virus. Middels de lockdown proberen ze de verspreiding van het virus tegen te gaan.  Het virus verspreidt zich doordat personen die besmet zijn in contact komen met anderen die niet besmet zijn.

 

Ook in Nederland hebben wij na de zoveelste besmetting te maken met een lockdown. De lockdown houdt in dat je samen met je familie in huis moet blijven en alleen op straat mag voor de hoognodige zaken. Heb je ooit nagedacht welke werkzaamheden wel verricht mogen worden tijdens de lockdown. Het is wel handig om hier aandacht aan te bestenden. Mag  bijvoorbeeld de loodgieter wel langs komen als je plotseling te maken krijgt met een lekkage?

  

Wat kun je zelf tijdens de lockdown doen?

Tijdens de lockdown hebben wij tijd zat. Dit is dan ook een geschikte moment om werkzaamheden op te pakken in huis. Je kunt zelf de kraan, het dak, de ramen etc controleren. Zo kun je zelf uit voorzorg onderhoudswerkzaamheden verrichten. Met goede onderhoud kun je jezelf een heleboel ellende besparen. Treedt er misschien toch een kraanlekkage op tijdens de lockdown dan kun je verschillende Youtube video’s op het internet bekijken en deze zelf aanpakken.

 

De loodgieter komt niet langs voor een kleine lekkage bij de kraan

De loodgieter valt niet onder de categorie essentiele diensten. De loodgieter kan dus niet langs komen als je een lekkage in huis heb. Cruciale werkzaamheden zoals verpleging, supermarkten vallen wel onder de categorie essentiele diensten.

 

Online dienst verlening door de niet essentiele groep

Vele bedrijven die niet in de categorie essentiele diensten vallen proberen nu online hun diensten te verlenen. Zo proberen loodgieters tegenwoordig ook hun diensten online te bieden.Heb je een lekkage in huis dan kun je online een afspraak te maken. De loodgieter kan via de webcam de lekkage bekijken en adviezen geven hoe deze verholpen kan worden.

 

Waarvoor komt de loodgieter wel langs?

Je hebt 2 typen lekkages. De ene die je met de blote oog kunt waarnemen en de andere waarvan de oorsprong niet duidelijk is. Staat er behoorlijk water in je voorkamer waarvan je de oorsprong niet kunt achterhalen of heb je een lekkage achter in de muur in je badkamer dan kun je voor dit soort werkzaamheden de loodgieter wel contacten. Speciaal voor de lockdown zijn enkele loodgieters aangesloten bij een platform genaamd lekkageprobleem kwijt. Heb je een gecompliceerde lekkage dan kun je dit platform contacten. Er wordt een afspraak met jou gemaakt en een van de loodgieters komt dan langs om naar de lekkage te kijken. De loodgieters houden zich aan de regeld van de RIVM en hebben een mondkap op, houden ander half meter afstand van jou. Ook geven ze jou geen hand tijdens het kennismakingsgesprek.

 

Woon je in Den Haag en heb dringend een loodgieter nodig?

Je kunt hele goede Loodgieters in Den Haag vinden. Raad pleeg de website https://www.loodgieterindenhaag.com/ en maak vandaag nog een keus.