Badkamer Web
Image default
Sport

Hoe de beste Europese voetbal leagues tot stand gekomen?

voetbalcoach worden

Engeland

De Football League verscheen in 1888. Het is de oudste voetbalcompetitie ter wereld, waarin de beste teams van het Engelse kampioenschap speelden. Met de modernisering van stadions, meer bezoekersaantallen bij wedstrijden en de ontwikkeling van tv-uitzendingen, begon de Football League meer geld te ontvangen. In 1986 verkocht de competitie de uitzendrechten voor het kampioenschap voor £ 6,3 miljoen voor twee jaar. En in 1988 – gedurende vier jaar voor 44 miljoen pond. In hetzelfde jaar wilden 10 clubs de Football League verlaten en hun eigen toernooi opzetten. In de nieuwe hoogste divisie waren de clubs van plan zelfstandig te onderhandelen met omroepen en sponsors, maar de eerste poging om de Football League te verlaten mislukte: de clubs werden overgehaald om te blijven. Op 27 mei 1992 trokken alle 22 clubs in de Eerste Divisie zich terug uit de Football League en richtten de FA Premier League op.

In het eerste seizoen 1992/93 van de FA Premier League speelden 22 teams. In 1995 verplichtte de FIFA alle nationale kampioenschappen om het aantal teams te verminderen, en in Engeland waren er 20 teams in de hoogste divisie – vier teams werden uitgeschakeld en twee gingen door naar de Premier League. In 2016 stelde de FIFA voor om het aantal teams in alle kampioenschappen terug te brengen tot 18, maar Engeland liet 20 deelnemers over. In 2007 werd de naam van het toernooi afgekort tot “Premier League” in plaats van “Premier League of the Football Association”. Aan het einde van het seizoen 2017/18 keerde de Engelse Premier League meer dan £ 2,4 miljard uit aan alle deelnemers.

Duitsland

In 1900 werd in Duitsland de Duitse voetbalbond (DFB) opgericht, die vier jaar later lid werd van de FIFA. In de jaren 60 ontwikkelden zich alleen regionale competities in Duitsland, en er was nog geen enkel kampioenschap. In 1962 stemden vertegenwoordigers van de regionale competities in Dortmund voor de oprichting van de Bundesliga. In het eerste seizoen van de Bundesliga speelden 16 van de beste clubs van het land. Alle spelers werden beschouwd als profvoetballers, maar konden niet meer dan 500 mark per maand en meer dan 1200 premiummarkeringen ontvangen. In de beginjaren in de Bundesliga mochten alleen ‘hoogwaardige spelers’ meer betalen dan het maximale salaris. De aanvoerder van het Duitse nationale team, Uwe Seeler, ontving 2.500 mark per maand. In dit geval kregen de scheidsrechters 20 punten per wedstrijd.

Italië

Van 1898 tot 1929 werden in Italië regionale groepskampioenschappen gehouden, en de Serie A verscheen in 1929. De trofee van Coppa Campioni d’Italia wordt sinds 1961 gewonnen door de landskampioen. In de eerste Serie A-trekking speelden 18 teams. Daarna waren er in verschillende jaren 16 tot 21 teams in de hoogste Italiaanse divisie. In het seizoen 2018/19 spelen 20 teams in de Serie A. Serie A wordt ook wel “Scudetto” genoemd, wat in het Italiaans “klein schild” betekent. Feit is dat de Italiaanse kampioen volgend seizoen het recht krijgt om een ​​schildvormige patch met de Italiaanse vlag aan zijn shirt toe te voegen.

Spanje

In 1927 stelde de directeur van de Arenas-club, Jose Maria Acha, de oprichting van een Spaanse competitie voor. Het jaar daarop stond de Koninklijke Spaanse voetbalbond 10 voetbalclubs toe om deel te nemen aan de competitie. Barcelona werd de eerste kampioen van Spanje en in de jaren 40 waren het vooral Barcelona, ​​Real Madrid en Athletic Bilbao die streden voor het kampioenschap. In 2019 zijn de clubs met de meeste titel in Spanje Real (Madrid) met 33 landstitels en Barcelona met 26 landstitels.

Frankrijk

Pas in de jaren 30 van de 20e eeuw was er in Frankrijk geen betaald voetbal. In 1930 selecteerde de Franse voetbalbond 20 teams om mee te doen aan de hoogste klasse. Alle teams hadden prestaties in het verleden, clubs waren winstgevend en hadden minstens acht professionele voetballers in hun selectie. Sommige clubs weigerden te spelen in de profcompetitie, waren het niet eens met de selectiecriteria of vreesden een faillissement. Onder hen zijn Strasbourg, Amiens en Rennes die spelen in het seizoen 2018/19 Ligue 1.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html