Onthardingszout tabletten voor schone doucheleidingen, kranen en meer

Zout is in onze hedendaagse maatschappij een van de belangrijkste mineralen die gebruikt wordt in voeding, als strooizout om wegen veilig te maken en ook als onthardingsmiddel. De laatste toepassing is interessant, want steeds meer particulieren én ondernemers kiezen voor het gebruik van onthardingszout tabletten. Wat zijn dit voor soort tabletten en welke voordelen hebben onthardingszout tabletten eigenlijk?

Wat zijn onthardingszout tabletten?

Onthardingszout is belangrijk in zowel de industrie, het bedrijfsleven als voor particulieren. De hoofdfunctie van onthardingszout tabletten is om hard water zacht te maken, zodat het water gebruikt kan worden voor gebruik (denk aan douchewater en water voor de wasmachine), voor consumptie (drinkwater) of om te gebruiken in voedingsmiddelen en dranken. Onthardingszout tabletten hebben dus uiteenlopende functies. Belangrijk is dat door water te ontharden, het water niet meer schadelijk is voor de gezondheid of voor apparaten en waterleidingen. Je hebt namelijk met onthard water een stuk minder last van kalkaanslag.

Voordelen van het gebruik van onthardingszout

Wellicht het grootste voordeel van onthardingszout tabletten is dat je door regelmatig het water in je bedrijf of woning te ontharden ervoor zorgt dat je machines en apparaten een stuk langer meegaan. Op lange termijn scheelt dit enorm in de kosten. Maar een langere levensduur van je apparatuur en leidingnetwerk is niet de enige plus van onthardingszout. Je zorgt met onthardingszout ook voor apparaten en waterleidingen die efficiënter werken, waardoor je gaat besparen op je energierekening. Zacht water is van groot belang in dit opzicht en levert ook in deze zin een besparing op. Ten slotte zijn natuurlijk ook het klimaat en het milieu blij met deze keuze. Wie zouttabletten gebruikt voor ontharding doet hier dus eigenlijk iedereen een plezier mee.

Hoe werkt onthardingszout?

Onthardingszout in water zorgt ervoor dat twee mineralen die tot kalkaanslag (kunnen) leiden, namelijk calcium en magnesium, uit het water gefilterd worden. Hard water wordt op deze manier zacht water. En zacht water is water dat veel minder schadelijk is voor wasmachines, vaatwasmachines, doucheleidingen en kranen. Belangrijk is uiteraard wel dat het onthardingszout dat je gebruikt van een hoogstaande kwaliteit is. Kies daarom voor een betrouwbaar merk!