Badkamer Web
Image default
Financieel

Een vordering verkopen met behulp van onze medewerkers

Ben jij erg benieuwd welk vordering verkopen percentage jij nog kunt krijgen voor het verkopen van je vordering aan een incassobureau? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met het betreffende bureau, omdat dit voor elke vordering namelijk anders is.

Afhankelijk van diverse factoren

Je kunt je voorstellen dat bij het verkopen van een lage vordering het vordering verkopen percentage hoger is, omdat het incassobureau natuurlijk ook zijn werknemers moet betalen en zij ook niet voor niets werken. Als het echter een grote vordering is die u verkoopt, is het vordering verkopen percentage van het bedrag uiteraard lager. Er zijn echter geen vaste tarieven wat betreft de percentages die komen kijken bij het verkopen van je vordering en voor elke vordering is dit weer anders. Dit hoeft ook niet alleen te maken te hebben met de hoogte van de vordering, maar kan ook te maken hebben met de soort vordering. Sommige vorderingen zijn namelijk moeilijker dan de andere en u kunt zich wel voorstellen dat het vordering verkopen percentage hierbij dus hoger ligt. Desondanks heeft het verkopen van uw vordering wel degelijk veel nut, ondanks de percentages die hier soms aan verbonden zijn. Als u besluit om uw vordering te verkopen aan in een incassobureau, gaat u eerst samen om tafel om een vordering verkopen percentage vast te stellen. U betaald die bureau natuurlijk wel, maar u krijgt wel direct binnen een aantal dagen het geld direct op de rekening zodat u meteen kunt beschikken over liquide middelen. Bij een gerechtelijke procedure is de opbrengst misschien hoger, maar het kan ook wel 1 tot  2 jaar duren voordat u uw geld heeft. Het verkopen van een vordering is in dat geval dan erg aantrekkelijk en hoeveel vordering verkopen percentage u van het bedrag afstaat is dus geheel afhankelijk van de hoogte van de vordering en het soort. Meer weten over het verkopen van uw vordering en de percentages hiervan? Neem dan contact met ons op.