In de badkamer wil je graag een beetje privacy. Het is niet prettig als mensen jou vanaf de straat al kunnen zien. Toch hebben veel badkamers grote ramen waar gemakkelijk van buiten naar binnen kan worden gekeken. Wat kun je hier aan doen?

 

Raamfolie op de ramen in de badkamer voor meer privacy

Gebruik van gordijnen is niet echt een optie omdat de badkamer vaak toch een vochtige ruimte is en gordijnen door het vocht al gauw gaan verspochten. Een betere optie is het gebruik van raamfolie. Met raamfolie kun je de doorkijk behoorlijk beperken. En het fijne is dat dit materiaal ook gewoon in vochtige ruimtes gebruikt kan worden. Daarnaast laat glasfolie licht door en dat is overdag wel fijn. Er zijn verschillende raamfolies tegen inkijk. In groffe lijnen kun je het folie indelen in twee soorten:

  • zelfklevend raamfolie
  • statisch raamfolie

Het zelfklevende folie plakt zoals zijn naam ook al aan geeft, door middel van een zelfklevend laagje. Je kunt het vergelijken met een sticker. Aan de achterzijde zit een papieren vel. Het statische raamfolie plakt op een andere manier. Deze heeft namelijk geen stickerlaagje aan de achterzijde maar hecht aan het raam door dat er een soort statische reactie tussen het raam en het folie ontstaat. Je hoeft niet bang te zijn dat het statische raamfolie zo maar in eens los laat. Dat zal nooit gebeuren. Een groot voordeel van statisch folie is dat het heel makkelijk weer van de ramen af te halen is. Ben je uitgekeken op de print van je huidige raamdecoratiefolie? Dan pel je het glasfolie aan een hoekje iets los en vervolgens trek je heel gemakkelijk het hele folie zo van de ramen. Met zelfklevende decoratiefolie is dat minder makkelijk. Maar met behulp van een fohn lukt het ook wel. Omdat er wat voordelen aan statisch raamfolie kleven zijn deze ook wat hoger geprijsd. Het is een overweging, kies je voor meer pluspunten, dan betaal je ook ietsje meer.

Als je eenmaal de beslissing hebt gemaakt of je statisch of zelfklevend glasfolie gaat gebruiken, moet je natuurlijk nog nadenken wat voor print je op je ramen wilt hebben om je privacy in de badkamer te waarborgen. Veel mensen kiezen voor een effen mat witte kleur, wij noemen het melkglas. Iets grijzer en met een voelbare korrel is het zandstraalfolie waar je ook niet doorheen kunt kijken. Tja en dan zijn er nog heel veel raamfolies met een printje. Bloemen, ruitjes, strepen, het kan ook heel mooi zijn!

Bij Plakfoliewebshop.nl kun je voor al deze badkamerfolies terecht. Deze winkel is echt op particulieren gericht en verkoopt dan ook folie dat voor een leek niet al te moeilijk is om aan te brengen. het prettige van deze winkel is dat je niet hele rollen van 15 of 25 meter hoeft te kopen, maar je gewoon een maat via de maattabel kunt kiezen. Als je netjes berekend hoeveel folie je ongeveer denkt nodig te hebben, betaal je nooit teveel!