Badkamer Web
Image default
Aanbiedingen

Welke tegels kies je voor een badkamer?

Wie van plan is zijn badkamer te betegelen, kan ongetwijfeld wat koopadvies gebruiken. Want door het grote aanbod is het niet eenvoudig om de juiste keuzes te maken. Laat je daarom inspireren door onze handige tips.

Keramische tegels

Natuursteen tegels zijn erg mooi in een woonkamer of eetkamer. Maar ze zijn minder geschikt voor een badkamer. Want in een badkamer durven er weleens vlekken ontstaan. Keramische vloertegels zijn daar beter tegen bestand, wat het onderhoudscomfort verhoogt.

Formaten

Wanneer je de toonzaal van een tegelwinkel binnenstapt word je overdonderd door het aanbod. Want er zijn honderden formaten om uit te kiezen. Wij raden aan om in een kleine badkamer geen XL tegels te plaatsen. Die zullen de ruimte nog meer verkleinen. Je kiest dan beter voor een model van 30×30 of 40×40 cm. In een riante badkamer kan je natuurlijk wel uitpakken met extra grote vloer- en wandtegels.

Vormen

Vloer- en wandtegels voor de badkamer hoeven niet altijd een vierkante of rechthoekige vorm te hebben. Want tegenwoordig is er veel meer keuze. Denk bijvoorbeeld aan zeshoekige ontwerpen, visgraatpatronen en tegels in de vorm van een vissenschub. Die geven de ruimte een creatieve toets. Maar let op: combineer niet teveel vormen. Want dan oogt alles een beetje chaotisch.

Kleuren

Ook hier weer hetzelfde verhaal: in een kleine badkamer kies je voor lichte kleuren. Een donkergrijze of zwarte tegel tegen de muren zorgt voor een benauwend gevoel. Wit of lichtgrijs is dan een betere keuze. Daarnaast raden we aan om niet voor trendkleuren te gaan. Die ben je snel beu. En de badkamertegels is niet iets dat je snel kan veranderen.

Mat of glanzend

Iets waar weinig mensen bij stilstaan, is de afwerking van de tegels. Er zijn zowel matte als glanzende soorten. Ook die hebben een invloed op de inrichting van de badkamer. Heb je een bescheiden woning? Ga dan voor een glanzende afwerking. Die reflecteert het licht, waardoor alles een beetje groter lijkt. Glanzende tegels zijn ook iets makkelijker proper te maken. 

Accenten

Tegels zijn ideaal om accenten in je badkamer te leggen. Zoals een mozaiekmuur in de inloopdouche. Of een opvallende visschubtegel als spatwand achter de lavabo. Die maken van jouw badkamer een echte blikvanger.

Voegen

Houd ook rekening met de voegkleur. Want die zorgen voor een wereld van verschil. Laat je eventueel adviseren door de tegelzetter om de juiste kleur te kiezen.

https://woonmooi.be