Badkamer Web
Image default
Badkamer

Elektrische boiler als alternatief op een cv ketel

Het perfecte alternatief op een cv ketel ?

Steeds meer wordt er naar de nieuwe generatie elektrische boilers gekeken als alternatief op een gas cv ketel waar de laatste tijd veel over geschreven wordt in alle kranten. Helaas is een elektrische boiler alleen voor het verwarmen van het warme water wat gebruikt wordt voor uw douche, bad en keukenkraan. U heeft dus altijd nog een ander apparaat nodig voor het verwarmen. Dit zou bijvoorbeeld een elektrische cv ketel kunnen zijn of een ionisatie verwarming. Beide hebben veel voordelen ten opzichte van een gas cv installatie en u hoeft kunt meestal alle radiatoren en vloerverwarmings systemen gewoon weer blijven gebruiken wat veel in de kosten bespaart.

De elektrische boiler van heden heeft een energie label vanaf Energielabel A. Dit in tegenstelling tot de traditionele boilers die meestal een energie label D of E hadden. U kunt zich voorstellen dat u veel kan besparen op uw stroomkosten.

Deze besparing wordt mede mogelijk gemaakt door de intelligente controllers en dikkere en slimmere isolatie wat gebruikt wordt. Zo kan er met de nieuwe generatie pur schuim met minder dikte meer isolatie worden bereikt. De controllers hebben allemaal een eco stand en meestal kan er een algoritme worden ingelezen die de boiler nog zuiniger maakt. Vaak is het programmeren van dagdelen ook mogelijk zodat u de boiler aan of uit kan zetten als u niet aanwezig bent of van dag en nacht tarief gebruik kan maken.

Heeft u interesse in een elektrische boiler of wilt u meer informatie? Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU. Daar vind u uitgebreide informatie over onder andere de Wesen ECO boilers, DAT Aparici, Lemet Ecoway boilers en Elterm elektrische cv ketels.

 

https://elektrischeboiler.eu