Badkamer Web
Image default
Woning en Tuin

Rol van loodgieter bij het installeren van nieuwe sanitaire- en verwarmingssystemen

De renovatie van een badkamer of woning als geheel kan de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Wanneer je bijvoorbeeld voor een nieuwe indeling van de badkamer kiest, is het al snel noodzakelijk om bestaande leidingen te verleggen. Dat geldt niet alleen bij een renovatie van de badkamer, maar bijvoorbeeld ook bij het vernieuwen van de keuken. Welke rol speelt een loodgieter bij dergelijke projecten? Wat zijn voorbeelden van klussen die deze voor je uit kan voeren? In dit artikel vertelt een loodgieter uit Almere je hier meer over. 

Minimaliseer het risico op lekkage bij een bouwproject 

Bij het renoveren van een woning is de kans op lekkages relatief groot. Particulieren hebben doorgaans niet het benodigde gereedschap in huis om leidingen zelf te kunnen verleggen, of bijvoorbeeld om een nieuwe cv-ketel aan te sluiten. Loodgieters hebben de kennis en ervaring om deze klussen op adequate, professionele wijze voor je uit te voeren. Lekkages ontstaan onder meer als gevolg van speling tussen de verschillende leidingen. Het is van groot belang dat deze naadloos op elkaar aansluiten. Speling ontstaat niet alleen tussen leidingen bij een verkeerde aanpak, maar bijvoorbeeld ook rond het aansluitpunt van sanitaire voorzieningen. 

Advies bij het aansluiten van een nieuwe cv-ketel 

De komende jaren worden er steeds meer (hybride) warmtepompen geplaatst in Nederlandse woningen. Het past bij het beleid dat de regering het aantal huishoudens wat nog gebruik maakt van gas sterk wil terugdringen. Daarbij profiteer je ook als woningeigenaar van een warmtepomp. In het bijzonder wanneer je voor de combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen kiest. Een loodgieter kan je bij het vervangen van de bestaande centrale verwarming in huis van advies voorzien over de verschillende mogelijkheden die je hebt. Welk model warmtepomp heeft het vermogen om jouw woning te kunnen verwarmen?