Badkamer Web
Image default
Vakantie

Drie tips voor een compacte badkamer in de vakantiewoning

Vakantiewoningen zijn zeer in trek. Wie wil dat nu niet, genieten wanneer het jou uitkomt, in je eigen vrije tijd. Menig mens blijft voor langere tijd in zijn vakantiewoning en komt daar helemaal tot rust buiten de werktijden om. Om fijn in de vakantiewoning te kunnen vertoeven, is het natuurlijk ook erg fijn dat de vakantiewoning zo compleet mogelijk is. Er zijn wel wat tips en trucs om een vakantiewoning, die natuurlijk niet zo groot is als een normale woning, toch genoeg comfort te geven, ondanks dat alles wat kleiner en compacter moet zijn.

Klein maar fijn

Een vakantiewoning is natuurlijk niet zo groot als een reguliere woning. De ruimte is wat beperkter, maar ondanks dat kan er efficiënt met de ruimte om worden gegaan. Door wat slimme keuzes te maken, kan de woning zo compleet mogelijk zijn. Oosthuis kan je hierbij helpen. Om er goed te kunnen vertoeven, is het erg fijn dat er een comfortabele badkamer in de vakantiewoning zit. Toch zal hier ook niet veel ruimte voor zijn. Om die reden zijn er drie tips voor een compacte badkamer.

Drie tips voor een compacte badkamer

Een comfortabele complete badkamer is natuurlijk een pré. Ook hier kunnen slimme keuzes worden gemaakt, zodat deze zoveel mogelijk te bieden heeft:

  1. Integreer het toilet in de badkamer. Zo kan de ruimte van het toilet in de badkamer worden benut. Dit scheelt scheidingsmuren en deuren en op deze manier heeft de badkamer meer te bieden. Bovendien kunnen boven de doorspoelbak van het toilet planken of een kastje gemonteerd worden, zodat gebruiksartikelen opgeborgen kunnen worden;

  2. Combineer de douche en het bad. Zo is het comfortabele bad aanwezig en kan deze worden gebruikt, maar kan er ook gewoon worden gedoucht;

  3. Wanneer de ruimte echt klein is, zorg dan voor een scheidingswand van de douche waar men zo achter kan lopen en dat er aan de voorkant een wastafel zit. Onder de wastafel kan een praktische wastafelkast, zodat de producten die worden gebruikt, daarin opgeborgen kunnen worden. Benut elk hoekje zoveel mogelijk en maak ook gebruik van bovenkastjes om alle artikelen te kunnen opbergen. Door gebruik te maken van een douchegordijn wordt alles niet drijfnat.

Ontspanning en comfort

Ontspannen in de comfortabele compacte badkamer is op deze manier goed realiseerbaar en moet met bovenstaande tips lukken. Op deze manier kan men de stress van het hedendaagse drukke leven even achter zich laten en, ook al is het maar voor enkele dagen, echt even het vakantiegevoel tot zich laten komen. Wanneer op deze manier voor langere tijd van de vakantiewoning gebruik kan worden gemaakt, zal diegene echt goed tot rust kunnen komen, mits de compacte badkamer zo dermate efficiënt is ingedeeld dat deze goed bruikbaar is.