Badkamer Web
Image default
Particuliere dienstverlening

Verstopte riolering in Rotterdam? Zo los je dat op!

In Rotterdam kan de riolering nog wel eens verstopt raken. De stad ligt aan de kust en door de vele regen wil er nog wel eens sprake zijn van een overbelaste riolering. Daarnaast kan een verstopping talloze andere oorzaken hebben. Maar wat de oorzaak ook is, een verstopping is altijd erg vervelend. Belangrijke zaken in je huis zoals het toilet, de wasbak of de afvoer van de douche werken niet meer en dat wil je zo snel mogelijk opgelost hebben. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Zelf proberen om de afvoer te ontstoppen

De goedkoopste optie is wanneer je zelf de afvoer kunt ontstoppen. Veel verstoppingen zijn oppervlakkig en daardoor relatief makkelijk te verhelpen. Met een plopper, je weet wel, zo’n zuignap op een stok, kun je de afvoer vacuüm trekken. Met een beetje geluk trek je de verstopping zo los en kun je deze doorspoelen.

Wanneer de verstopping dieper in de leiding zit kun je nog proberen om de verstopping los te wrikken met een ontstoppingsveer. Deze kun je tot enkele meters in je riolering laten zakken en zo proberen om de leiding te ontstoppen.

Wat doe je in ieder geval niet?

Blijf weg van de chemische ontstoppingsmiddelen. Het is maar zeer de vraag of je hiermee de verstopping verhelpt en deze middelen zijn vaak erg agressief en kunnen zelfs je leidingen aantasten. Als dat gebeurt ben je nog veel verder van huis.

Wanneer zelf ontstoppen niet werkt

Heb je de bovenstaande stappen doorlopen maar loopt het water in de wasbak of het toilet nog steeds niet weg? Dan wordt het tijd voor een professionele ontstopping in Rotterdam. Daarvoor kun je een bedrijf in de buurt inschakelen maar let er in ieder geval altijd op dat je een betrouwbare partij kiest. Check de reviews online en spreek van tevoren af wat er gerekend wordt voor een inspectie en eventuele voorrijkosten.