Badkamer Web
Image default
Bedrijven

Badkamer laten verbouwen? Tips!

Het is soms gewoon tijd voor een andere douche, een nieuw toilet, etc. op de badkamer. Daar komt echter meer bij kijken dan men denkt. Zeker als je iemand inhuurt om de verbouwing aan toe te vertrouwen, is het handig dat je als vast wat ideeën opdoet. Anders moet de klusser wachten op jou, dat werkt natuurlijk alleen maar vertragend.

Kosten

Zorg ervoor dat je voldoende geld hebt voor de verbouwing. Gemiddeld kost een doucheverbouwing ongeveer tussen de 9.000 en 13.000 euro. Een flinke smak geld dus. Daarbij valt het vaak ook nog eens tegen qua kosten, aangezien een leek niet snel ziet wat de totale kosten zijn.

Aanpak

Je kunt eerst gaan kijken naar wat er zoal mogelijk is en hoe je het graag wil. Het is handig om daarvoor op het internet wat ideeën op te doen. Ook kun je al in wat winkels bekijken wat er zoal is en wat de prijzen zijn van alle badkamerbenodigdheden. Vervolgens kun je bij jou thuis een gesprek inplannen met de diegene die de verbouwing mogelijk mag doen. Je legt je plannen voor en kunt daarbij ook vragen of wat jij wil mogelijk is in jouw huis. Verder kun je vragen welke kosten er nog meer zijn, waar je niet aan hebt gedacht…

Douchedorpel

Een douchedorpel is zo’n vaak vergeten kostenpost. Nu valt een dorpel eigenlijk wel mee qua kosten, maar wat soms niet mee valt is het werk en de frustratie je kunt hebben met een douchedorpel. Soms is een douchedorpel namelijk nogal vaak verstopt en moet je na twee of drie keer douchen de dorpel alweer schoonmaken. Koop er dus eentje van een goede kwaliteit. Laat je adviseren door de klusser dus, niet alleen met een douchedorpel.

Zorg voor een goede planning

Veel onderdelen hebben een levertijd en soms ben je over bepaalde keuzes nog niet uit. Maar een klusser heeft niet alleen jouw badkamer als project. Zorg dus voor een goede planning. Anders heb je kans dat jouw klusser niet verder kan, doordat de spullen niet op tijd binnen zijn.

Een verbouwing is vaak intenser dan mensen denken. Je kunt ook overwegen om een weekje naar een vakantiebungalow te gaan, maar dan heb je er ook helemaal geen zicht op, mocht blijken dat de communicatie toch minder helder was dan je dacht.

https://waterkeringdouche.nl/douche-dorpel/