Badkamer Web
Image default
Woning en Tuin

Ga voor plexiglas op maat

Plexiglas is door de jaren heen steeds populairder geworden. Het materiaal is namelijk voor een groot aantal doeleinden in te zetten en biedt daarbij voor menig klusser een nieuwe toepassing. Er zijn een groot aantal standaard diktes te vinden, maar je kunt ook voor plexiglas op maat gaan. Hiermee creëer je voor jezelf weer nieuwe mogelijkheden en heb je altijd een materiaal dat naar wens is. Alleen is het dan wel nog belangrijk dat je gaat kijken naar de voordelen van het materiaal. Door deze op een rij te hebben, weet je namelijk waarom het een goede keuze is.

 

Flexibeler en steviger dan glas

Plexiglas op maat zorgt ervoor dat je direct een steviger materiaal dan glas in handen hebt. Het is namelijk ongeveer 25 keer zo sterk als je het vergelijkt met glas van dezelfde dikte. Plexiglas bestaat namelijk uit kunststof, waardoor het flexibel is en er niet snel een barst in kan komen. Wanneer je voor een van de dunste diktes gaat, kun je het zelfs helemaal buigen. Daarbij is het ook minder zwaar dan glas. Het heeft ongeveer 50 procent van het gewicht, waardoor je het goed kunt monteren. Dit maakt het ook geschikt voor een groot aantal toepassingen.

 

Een bewerkelijk materiaal

Wanneer je plexiglas op maat wilt hebben, kun je dit altijd goed realiseren. Het is namelijk eenvoudiger te bewerken dan glas. Dit biedt een groot aantal mogelijkheden. Nadat je het plexiglas in handen hebt, kun je erin boren, frezen, boren en verlijmen. Vrijwel alle klussen zijn mogelijk met het plexiglas en je kunt er zelfs zelf mee aan de slag gaan. Je hoeft geen professional in te schakelen. Het enige waar je dan naar moet kijken is naar welke diktes jij nodig hebt om er het beste uit te halen en jouw project te kunnen realiseren.

 

Duurzamer en voor iedere verbouwing

Plexiglas is daarbij ook duurzamer. Doordat er ongeveer dezelfde isolatiewaarde als bij glas te vinden is, zal jouw energierekening niet omhooggaan. Tevens gaat het materiaal zelf lang mee. Wanneer je het plexiglas laat maken hoef je dus voor langere tijd nergens meer over na te denken. Je bent relatief goedkoop uit en kunt ervoor zorgen dat je jouw verbouwing tot een goed einde kunt brengen. Wanneer je alle mogelijkheden voor jezelf op een rij zet, is een keuze zo gemaakt en kun je de bestelling plaatsen voor jouw eigen plexiglas.