Badkamer Web
Image default
Bedrijven

Gebruik zwembadzout voor een groter zwembad comfort

Het is ’s zomers een waar genot om je in een zwembad te begeven dat gevuld is met schoon en helder water. Steeds meer mensen kiezen voor een eigen zwembad, terwijl anderen deze droom laten varen omdat ze denken dat een zwembad een intensief onderhoud nodig heeft om het water schoon te kunnen houden. Gelukkig is dit tegenwoordig niet langer het geval, tenminste als je gebruikmaakt van zwembadzout.

 

Het water schoonhouden

Een standaard zwembad bevat doorgaans teveel water om het iedere dag te verversen. Het zwembadwater zal dus op een andere manier schoongehouden moeten worden. Vroeger gebruikte men hiervoor meestal chloortabletten of vloeibaar chloor, maar dat bleek niet altijd afdoende om de groei van bacteriën en algen tegen te houden. En juist door de aanwezigheid van bacteriën en algen gaat de kwaliteit van het water achteruit.

Bovendien werkt chloor alleen als de waterbalans correct is. Daarom moet bij het gebruik van chloor ook altijd de pH-waarde van het zwembad gecontroleerd worden. Is de pH-waarde niet juist, dan zullen er vaak andere (chemische) middelen aan het water toegevoegd moeten worden om een juiste balans te creëren en ervoor te zorgen dat het chloor zijn werk kan doen. Onnodig te zeggen dat dit een tijdrovende klus is.

 

Zwembadzout gebruiken is tijd besparen

Met het juiste zwembadzout is dat allemaal voorgoed verleden tijd. Zwembadzout werkt namelijk altijd. Bovendien voorkomt het de groei van bacteriën en algen waardoor het water veel langer schoon blijft. Het is echter belangrijk om voor het juiste zwembadzout te kiezen. Niet ieder zout is hiervoor geschikt. Het zout voor zwembaden uit het assortiment van de Strooizout Gigant is speciaal ontwikkeld om een proces op gang te brengen waarbij het zout voortdurend wordt omgezet in natuurlijk chloor.

 

De voordelen van zwembadzout

Het grote voordeel van dit zwembadzout is dat het slechts eenmalig aan het water toegevoegd hoeft te worden om het voor een langere periode schoon te houden. Dit speciale zwembadzout heeft echter nog een aantal voordelen. Ondanks dat zojuist gesproken werd over de aanmaak van natuurlijk chloor is het niet zo dat je de hele tijd de sterke en onaangename lucht van (gewoon) chloor ruikt. Bovendien is dit natuurlijke chloor niet in staat om huidirritaties of prikkende ogen te veroorzaken. Het water waaraan het speciale zwembadzout toegevoegd is voelt juist erg zacht en aangenaam aan. Een ander voordeel is dat het zwembadzout maar één keer in de zoveel tijd aan het zwembadwater toegevoegd hoeft te worden. Dat scheelt enorm in de onderhoudskosten.

 

Het meest geschikte zwembadzout

Niet ieder reinigingssysteem is geschikt voor alle soorten zwembadzout. Je zult dus voor een zwembadzout moeten kiezen dat past bij het reinigingssysteem en dat voldoet aan de nieuwste biocide richtlijnen. Het toevoegen van ‘verkeerd’ zwembadzout aan het water kan ongewenste schade veroorzaken aan het reinigingssysteem en aan de zwembad onderdelen. De Strooizout Gigant heeft enkel zwembadzout dat aan de hoogste eisen voldoet, zodat het zwembadwater de beste behandeling krijgt.

 

Hoe werkt zwembadzout?

Het zwembadzout wordt door een elektrode gesplitst in natrium en chloride, waarna het natrium direct verbinding maakt met het zwembadwater en het chloride gelijk het water begint te desinfecteren. Chloride is het natuurlijke chloor en wanneer deze stof is uitgewerkt verbindt het zich wederom met het in het water aanwezige natrium. Daarna begint het proces opnieuw. Het zwembadzout is dus gedurende een langere periode werkzaam. Het zwembadzout van de Strooizout Gigant is leverbaar in verschillende hoeveelheden. De levering is gratis en geschiedt meestal binnen een dag.

Gerelateerde artikelen

Ontstoppingsdienst Lelystad kan je helpen om te genieten van een open riolering.

Problemen opgelost met de mediator in Groningen

Inbouwspots badkamer in LED