Badkamer Web
Image default
Dienstverlening

Wat is belangrijk als elektricien

Elektricien zijn klinkt als een simpel beroep, echter is dit helemaal niet zo. Het is een beroep dat best ingewikkeld en veelzijdig is. Elektra is namelijk niet makkelijk om mee te werken en brengt veel risico’s met zich mee, een fout met elektra is zo gemaakt. Als elektricien moet je natuurlijk vanzelfsprekend beschikken over de diploma’s van de te behalen opleidingen. 

Wat doet een elektricien?

Een elektricien heeft een grote verantwoordelijkheid, hij moet er namelijk voor zorgen dat er veiligheid is in huizen en gebouwen waar stroom beschikbaar is. Hij zorgt er dan ook voor dat alle elektrische installaties goed worden gemonteerd en onderhouden. Een elektricien zorgt er rondom voor dat alles rondom de elektra in een huis of gebouw goed is. Bij de veiligheid van elektra hoort dat er op een goede manier stroom gebruikt kan worden zonder enige kortsluiting of stroomstoringen. De werkzaamheden van elektricien zijn heel divers, de meest voorkomende zijn: elektra aanleggen, groepenkasten vervangen en het oplossen van storingen.

Waar moet een elektricien over beschikken?

Als elektricien is het belangrijk om over een aantal dingen te beschikken, zo moet een elektricien sociaal zijn. Als elektricien kom je vaak bij mensen thuis en moet je dus goed kunnen communiceren en weten hoe je je moet gedragen. Ook is het als elektricien handig als je weet hoe de bouw van huizen werkt, als elektricien werk je namelijk ook samen met het huis en moet je dus wel weten hoe het werkt. Een goede elektricien is ook perfectionistisch, door perfectionistisch te werken maak je echt zelden fouten, dit zorgt er dan weer voor dat de veiligheid van de elektra beter wordt. 

Wil je elektricien worden?

Momenteel is er erg veel vraag naar elektriciens, de kans op een baan is dan ook erg hoog. Op moment van schrijven staan 118 vacatures open, het salaris ligt tussen de €1.600 en €2.700