Het verven van muren en het schilderen van andere objecten is een activiteit waarbij je het milieu kan beschadigen. Verf is niet een milieuvriendelijk middel. Gelukkig zijn er wel betere alternatieve op de markt gekomen zoals verf op waterbasis. In deze blog geven we je enkele tips hoe jij milieuvriendelijker om kan gaan met verf.

Bij het gebruik van verf wordt de meeste schade aan het milieu gericht door het vervoer van de verf en de productie. De meest populaire verf is de verf die gemaakt wordt met terpentine. Het maken van deze verf is erg schadelijk voor het milieu. De grondstof van verf is namelijk een kleurstof die gewonnen wordt bij de mijnbouw en als iets niet goed voor het milieu is het wel de mijnbouw. Bij mijnbouw wordt het landschap aangetast en worden veel fossiele brandstoffen gebruikt die slecht zijn voor het milieu. Het beste wat je kunt doen, is het zo zuinig mogelijk om gaan met verf. Zorg er dus voor dat je niet teveel verf verspild. Let er ook op dat je niet teveel verf vermengt met water wat eventueel later wordt weggespoeld door de leidingen. Om beter te werk te gaan hebben we enkele tips voor je geschreven hoe jij je verf beter kan gebruiken. Ook gelden deze tips als je angelus verf gebruikt om je schoenen verven.

Tip 1

Bij het uitkiezen van een verf is het belangrijk dat je gaat voor een verfsoort die zo milieuvriendelijk is. Een verf op basis van terpentine is gemakkelijk te gebruiken omdat je het niet hoeft te mengen, maar een verf op basis van water is veel beter voor het milieu.

Tip 2

Let op dat je de juiste verf gebruik voor het juiste materiaal. Niet elke verf kan op elk materiaal. Je wilt tenslotte niet verf verspillen.

Tip 3

Spoel het verf niet door uit met water. De restanten van verf die in de leidingen komen zijn slecht voor het milieu.

 

https://www.leerverfshop.nl/