Badkamer Web
Image default
Badkamer

Welk paar schoenen neem jij

Als je begint met de sport tennis moet je zeker goede schoenen uitkiezen. Dit is naast het tennis racket kopen het meest belangrijk. Tijdens tennis worden grote krachten op het lichaam uitgeoefend. Als je dan met slechte schoenen speelt is dit niet goed voor je lichaam. Als je een paar schoenen voor tennis moet uitkiezen zijn er dan wat factoren waar je op moet letten.

Het eerste waar je op moet letten is de baansoort. Bij tennis heb je allerlei soorten ondergronden en het is beter om schoenen te hebben die bij bepaalde baansoorten past. Het kan ook effect op het lichaam hebben en blessures veroorzaken als je bepaalde schoenen op de foute ondergrond gebruikt. Je kunt namelijk niet glijden op een baan met stroeve ondergrond. Sommige schoenen kunnen wel gebruikt worden op elke baansoort maar het is aan te raden om de goede te kiezen. Kijk dus waar je de meeste tijd zult gaan tennissen en pas daar de schoenen op aan. Als je wedstrijden gaat spelen kun je dus een tweede paar aanschaffen. Let dus op de schoenzool. Voor tapijt heb je een gladde zool nodig. Voor gravel een zachte zool met een profiel en voor kunstgras zijn nopjes aan te raden. Neem als voorbeeld k swiss schoenen waar je veel soorten van hebt die bij elke ondergrond past. Een goede pasvorm en maat is ook erg belangrijk. Het is natuurlijk logisch dat je de goede maat kiest maar je wilt ook een goede vorm die fijn tennist. Ga dus altijd naar een sportwinkel om schoenen te passen. Online bestellen van schoenen is dus niet aan te raden. Verder moeten de schoenen ook niet te stug zijn maar ook niet te soepel. Je wilt stevige en soepele schoenen hebben waar je goed in kunt bewegen. Ten slotte is het belangrijk om voor schokabsorptie te kiezen. Dit kan namelijk ook blessures voorkomen. Je moet in de hele zool genoeg schokdemping hebben.

https://www.kctennis.nl/