Badkamer Web
Image default
Badkamer

Ontspannen op werk

 

Je kunt steeds vaker zien dat de werknemers van een bedrijf overspannen raken of zelfs last krijgen van een burn-out. Dit heeft dan ook vaak te maken met de stress. Het is dan essentieel dat deze mensen er zo snel mogelijk even tussen uit gaan. Het is nog beter om ervoor te zorgen dat de stress niet zo hoog oploopt. Denk daarbij aan hoe hoog je werkdruk bijvoorbeeld is. Heb je nog wel genoeg tijd om al je werkzaamheden uit te kunnen voeren. Heb je genoeg tijd om al jouw werkzaamheden uit te voeren of neemt je jouw werk ook wel eens mee naar huis? Vaak zie je dat dit groepje mensen ook moeilijk ‘nee’ kan zeggen tegenover collega’s en anderen. Wanneer zei vragen om hulp, kun je dit moeilijk afhouden en neem je het uiteindelijk toch mee op je kerfstok. Hierbij blijft er te weinig tijd over voor je eigen werkzaamheden, waardoor gemakkelijk stress ontstaat. Stress is een factor die weinig goeds doet voor je gezondheid. Bovendien vermindert bij sommige juist hun eetlust, terwijl anderen juist échte stress eters zijn. Wanneer mensen vaker last hebben van een hoge bloeddruk, kunnen zij er voor kiezen om een bloeddrukmeter te kopen. Op deze manier kunnen zij zelf hun bloeddruk in de gaten houden, waardoor zij het gevoel krijgen van meer controle en rust. Voor sommige mensen zal dit ook averechts werken. Wanneer zij zien dat hun bloeddruk regelmatig hoog is, kunnen zij hierdoor nog meer stress ervaren. Voor deze groep is een goede nachtrust waarschijnlijk beter. Hierbij kan frisse lucht of een ventilator ervoor zorgen dat u beter slaapt. Probeer hierbij ook gemiddeld acht uur rust te nemen, zodat u de volgende dag goed uitgerust bent. Wellicht bent je hierdoor productiever, waardoor je meer werkzaamheden af krijgt en jouw stress level zal zakken.

 

http://www.shopvoorgezondheid.nl

Gerelateerde artikelen

Elektrische boiler als alternatief op een cv ketel

Houtbeits van kwaliteit

Bijdragen aan een duurzaam bestaan