Badkamer Web
Image default
Verbouwen

Handige tips voor het inrichten van een landelijke badkamer

Een landelijke badkamer is een perfecte keuze als je op zoek bent naar een warme, gezellige en rustieke sfeer. Een badkamer in landelijke stijl straalt charme en authenticiteit uit. Het is de ideale plek om te ontspannen en tot rust te komen na een drukke dag. Klinkt dit goed? Dan zijn hier enkele tips om je te helpen bij het creëren van een landelijke badkamer.

 

Kies voor warme kleuren

Een landelijke en traditionele badkamer vraagt om warme en natuurlijke kleuren. Zowel in het behang als in meubilair. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke badkamermeubel met zachte kleuren zoals crème, beige, lichtbruin en pasteltinten. Deze kleuren zorgen namelijk voor die ontspannen sfeer en geven je badkamer dat rustieke gevoel.

 

Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en koper zijn perfect voor de ideale landelijke badkamer. Zoals hierboven al vermeld qua kleuren, geven houten meubels de badkamer dus ook een warme uitstraling en zorgen voor een gezellige sfeer. Kies voor een wastafel van natuursteen en gebruik koperen kranen om het geheel af te maken en te mixen met materialen.

 

Kies voor een vrijstaand bad

Een vrijstaand bad is een echte blikvanger in een landelijke badkamer. Kies voor een klassiek bad op pootjes of een modern bad in een retro stijl. Een bad op pootjes geeft je badkamer een nostalgische sfeer, terwijl een modern bad zorgt voor een eigentijdse look. Het is daarbij ook super leuk, om het bad te positioneren voor de ramen. Natuurlijk is dit niet handig qua privacy, maar dat is niks wat een leuk gordijn niet kan fixen.

 

Gebruik accessoires

Accessoires maken een badkamer af. Kies voor natuurlijke materialen zoals houten krukjes, manden en planken om handdoeken en toiletartikelen op te bergen. Gebruik ook planten om je badkamer een natuurlijke uitstraling te geven.

 

Conclusie

Een landelijke badkamer is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen. Door het gebruik van warme kleuren, natuurlijke materialen, een vrijstaand bad en accessoires, kun je een prachtige landelijke badkamer creëren. Laat je inspireren en maak van je badkamer een oase van rust en gezelligheid.

https://sanitairkamer.nl/badkamermeubels/wastafelmeubel/landelijk-badkamermeubel/