Badkamer Web
Image default
Woningen

Verbeter je interieur met deze ideeën met glas

Glas

Voor huizen worden veel materialen gebruikt als beton, baksteen, hout, staal, maar ook glas. En dat wordt nog lang niet naar de volle potentie gebruikt. De conventionele manier van glasgebruik ging/gaat eigenlijk alleen om ramen en dat hoeft allang niet meer zo te zijn. De mogelijkheden met glas zijn namelijk enorm gegroeid en het is veel sterker en beter bewerkbaar dan vroeger. Als je glas goed gebruikt kan het grote voordelen hebben binnenshuis en ook nog eens een erg moderne en stijlvolle uitstraling hebben. Verbeter dus je interieur met deze ideeën met glas.

 

Glazen meubilair

Glas wordt voornamelijk gebruikt in de vorm van bijvoorbeeld ramen en drinkglazen, maar je kunt er veel meer mee. Tegenwoordig kan men glas in welke vorm dan ook en zo sterk als je wilt maken. Bijvoorbeeld een glasplaat voor tafel of een glazen deur breken een stuk minder snel dan vroeger. Daardoor zijn er veel meer mogelijkheden. Om die reden is er tegenwoordig ook een veel groter aanbod aan glazen meubilair. Je hebt bijvoorbeeld een eettafel, een salontafel en een bijzettafel, die allemaal van glas gemaakt kunnen worden. Dankzij glazen meubilair kan een ruimte een hele moderne en stijlvolle uitstraling krijgen.

 

Glazen deuren en afscheidingen

Bijna iedere deur is bedoeld om twee ruimtes van elkaar af te scheiden, tegen bijvoorbeeld inkijk of tocht. Als dat eerste je niet veel uitmaakt is de glazen deur een fantastisch idee voor jou. Het grootste probleem met deuren, is eigenlijk dat ze geen licht doorlaten en daardoor kunnen ruimtes als de hal en de overloop best wel donker worden. Daar kan een glazen deur de ideale oplossing voor zijn. Er zit nog steeds een afscheiding, maar de lichtinval wordt er totaal niet door verminderd.

Net als een deur zijn afscheidingen bedoeld om twee ruimtes te scheiden. Het simpelste voorbeeld hiervan is een muur. In veel scholen zie je dat tussen de gang en het klaslokaal een aantal ramen zitten. Dit is met heel andere redenen natuurlijk, maar het bevorderd de lichtinval ook enorm. Daarbij zorgt een volledige glazen afscheiding ook voor een hele moderne uitstraling.

 

Glas als decoratie

Glas hoeft echter niet alleen functioneel te zijn, het kan ook heel goed een decoratieve functie hebben. Er zijn bijvoorbeeld talloze glazen kunstwerken, mooie vazen om bloemen in te zetten, glazen beelden, glas in lood, glazen lampen en nog veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt er een glazen variant van. Probeer er vooral mee te experimenteren.