Badkamer Web
Image default
Badkamer

Stappenplan om zelf een kraan te vervangen en monteren

Een kraan monteren is een klus die je vaak zelf kunt doen. Het is zonde om dit door iemand anders te laten doen omdat je er best wat geld aan kwijt kan zijn. Het monteren van een nieuwe kraan is best eenvoudig waardoor je het ook zelf kunt doen. Het is daarbij wel belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis. Het aansluiten van een kraan moet natuurlijk nog wel op een goede manier gedaan worden om lekkages te voorkomen. Hier zul je te weten komen hoe je zelf een kraan kan vervangen en nieuwe kan monteren. 

Benodigdheden voor een kraan monteren

Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt voor het monteren van een kraan. Qua gereedschap heb je een metalen beugelzaag, steeksleutel set en een emmer nodig. Wat betreft het materiaal heb je dichtpasta, afdichtingstouw, kraan, stabilisatie plaat voor de kraan, hoekstopkraan en een flexibele slang nodig. 

Het stappenplan

Als eerste maak je plaats onder de wasbak zodat je goed te werk kunt gaan. Zorg ervoor dat je een emmer of schaal onder de sifon plaatst zodat het water in de afvoer makkelijk opgevangen kan worden. De sifon haal je vervolgens los. Zorg ervoor dat deze intact blijft zodat je het weer kunt hergebruiken. Vervolgens draai je de hoofdkraan dicht en maak je de aansluitslangen van de kraan los. Vervolgens kun je de oude kraan losschroeven en aan de bovenkant kun je de kraan uit het gat trekken. Eventueel kun je nu de oude hoekstop kranen vervangen door nieuwe. De nieuwe hoekstopkraan moet goed gedicht worden met hennep en afdichtpasta. Vervolgens verbind je de aansluitslangen met de nieuwe kraan. De slangen voor en warm en koud water moeten op de juiste plek komen. Vervolgens kun je de kraan plaatsen en alles dicht draaien. 

Bel een loodgieter

Vindt u het te veel tijd en moeite kosten om zelf uw kraan te monteren of denkt u dat u er niet uit gaat komen? Maak het uzelf makkelijk en schakel een loodgieter in. Een loodgieter heeft de juiste materialen en heeft de klus in mum van tijd geklaard!