Badkamer Web
Image default
Aanbiedingen

Een vintage badkamer? Wat verstaan we daar precies onder?

Wil je je badkamer een nieuwe look geven? Dan is de vintage look wellicht iets voor jou. In dit artikel ga ik je alles vertellen over een vintage badkamer dus lees snel verder.

 

Wat is een vintage badkamer?

Deze badkamers zijn herkenbaar door de sierlijke stijl. Deze badkamers hebben vaak een wat oudere uitstraling door de eenvoudigere tegels en de houten panelen op de muren. De kleur wit komt vaak terug bij deze badkamers. Er wordt vaak een mooie speelse verhouding gemaakt tussen wandtegels en houten panelen. Doordat de basis van deze badkamers vaak wit is kun je er ook goed een pastelkleur aan koppelen. Dit zorgt voor een mooie woonbeleving, omdat het goed bij elkaar combineert. De badkamers stralen vaak ook veel romantiek uit.

 

Materialen die vaak terug komen bij een vintage badkamer

Bij iedere stijl staan bepaalde materialen centraal, dit is bij de vintage badkamers niet anders. De natuurlijke materialen zijn erg populair bij deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan hout, natuursteen en beton. Het gaat niet alleen om de materialen op zich, maar ook vooral wat je ermee doet. Een houten krukje of rekje voor de handdoeken straalt bijvoorbeeld veel uit. Maar ook een spiegel met een houten omlijsting past goed binnen deze sfeer. De brocante meubels passen ook goed binnen deze sfeer. Die brengen de oude uitstraling met zich mee, wat zorgt voor een extra beleving. Denk bijvoorbeeld aan een losstaand bad met pootjes of aan bronzen of gouden kranen en handvaten. Dit geeft een extra vintage sfeer.

 

Waar moet je op letten?

Er zijn veel verschillende opties bij het inrichten van een vintage badkamer. Het is dus belangrijk dat je je vooraf goed verdiept in de mogelijkheden en dat je vooraf een keuze maakt van welke elementen je terug wilt laten komen in jouw badkamer. Het is namelijk niet mooi om allerlei verschillende kleuren en materialen te gebruiken. Je kunt er beter een beperkt aantal kiezen en deze meerdere keren terug laten komen in de badkamer. Zo haal je het uiterste resultaat uit je badkamer.