Badkamer Web
Image default
Verbouwen

Meer zekerheid tijdens de aankoop van een woning

Ben je geïnteresseerd in een bouwtechnische keuring Rotterdam? Ben je bijvoorbeeld van plan om een woning te kopen? Of juist een zakelijke stap te zetten door een bedrijfspand te kopen? Dan is dit vaak een spannende en stressvolle periode in jouw leven. Later wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Daar heb je met een bouwtechnische keuring Rotterdam meer zekerheid. Hierbij wordt het pand geïnspecteerd door een ervaren bouwkundige. Het resultaat? Eventuele gebreken aan het betreffende pand worden duidelijk. Vervolgens ontvang je een bouwkundig rapport waar alle vindingen van de ervaren specialist toegelicht zijn.

Waarom een bouwtechnische keuring?

Naast een bouwtechnische keuring Rotterdam is ook een aankoopkeuring of nulmeting mogelijk. Vaak kunnen deze soort inspecties op elk gebouw toegepast worden. Denk hierbij aan kantoren en woonhuizen. Maar waarom is een bouwtechnische keuring Rotterdam aanvragen een goed idee? Ten eerste is deze altijd uitgevoerd door specialisten met jarenlange ervaring. Als gevolg ontvang je een grondige inspectie met een helder rapport. In dit rapport zijn verschillende punten bekeken en toegelicht. Denk hierbij aan de bouw van het gebouw zelf. Voorbeelden hiervan zijn de vloeren, muren en de draagconstructie. Andere aspecten zijn de verwarming en de toevoer van water, gas en elektriciteit.

Andere doeleinden  

Met een bouwtechnische keuring Rotterdam blijft geen enkel gebrek onopgemerkt. Zo weet je dus precies waar je aan begint tijdens de aankoop. Bovendien kan je hierop jouw oordeel baseren, of het pand de prijs waard is die je ervoor gaat betalen. Echter kan het bijbehorende rapport ook voor andere doeleinden dienen. Een bouwtechnische keuring Rotterdam hoeft namelijk niet per se voor de aankoop plaats te vinden. Een voorbeeld is de oplevering van je nieuwbouwhuis. Als deze gebreken heeft, kan een keuring als proces-verbaal dienen. Alle informatie in het rapport over het betreffende pand licht ook perfect de staat ervan toe. Dit komt van pas wanneer het gebouw schade heeft opgelopen.