Badkamer Web
Image default
Woningen

Offerte ramen

Geluidsisolatie van ramen: is het belangrijk en wanneer het nodig is.

Hier is het. Deze prachtige dag is aangebroken – een vrije dag. Dus je wilt langer slapen en van vermoeidheid af! Maar de stad, de binnenplaats, de buren worden wakker en jij wordt wakker, want het is onmogelijk om het vervelende geluid van de snelweg, de rennende kinderen, het alarm of de grasmaaier kwijt te raken. In feite zijn de dingen niet zo erg. In dit artikel laat ik je zien hoe de juiste vensters je kunnen helpen bij het wegwerken van onnodig lawaai en stress.

Het overschrijden van het toegestane geluidsniveau in de kamer gaat gepaard met een verslechtering van de mentale toestand van de bewoners

Extra geluidsisolatie van ramen zal u besparen.
Nee, dit is geen superheld of toverdrank.

Geluidsisolatie (of geluidsisolatie) ramen is een technologisch proces om het binnendringen van vreemde geluiden in de kamer te verminderen.
Het lijkt erop dat alles eenvoudig is – je kunt de muren, de vloer en het plafond isoleren en gelukkig leven. Maar voldoende geluidstrillingen zullen door gewone plastic ramen dringen om uw zenuwstelsel te deactiveren. Extra geluidsisolatie van ramen helpt overtollig geluid te verwijderen.

Studies hebben aangetoond dat geluid van meer dan 30 dB de levensduur verkort. Stadsbewoners leven dus gemiddeld 12 jaar minder juist door snelwegen, vliegvelden en andere spraakmakende objecten.
Hoe het werkt, hoe je ramen stil kunt houden
De taak van het raam is om twee soorten ruis te reflecteren:

Laagfrequent – van auto’s, metro’s, treinen, pneumatische apparatuur.
Hoge frequentie – het geschreeuw van mensen, het geluid van punchers en boren.
Ik herinner u eraan dat een groot raamoppervlak wordt ingenomen door een dubbele beglazing (63-79%), daarom moet er bij het bestellen veel aandacht aan worden besteed.

Maar ook de rest van het raam – profiel, fittingen, pakking, montagenaad – zijn belangrijk. Laten we ze allemaal eens bekijken.

Profiel (kunststof frame)
Smalle profielen met drie kamers en brede profielen met vijf kamers bieden verschillende niveaus van geluidsbescherming. Hoe dikker het profiel, hoe meer camera’s het bevat, hoe hoger de geluidsisolatie van de ramen. Zelfs als het profiel slechts 15-25% van het raamoppervlak beslaat, kan deze kleine toevoeging een doorslaggevende rol spelen.

Glazen eenheid
Een gewone dubbele beglazing bestaat uit drie identieke beglazingen van 4 mm dik, die op dezelfde afstand van elkaar zijn geplaatst. Laten we de meest voorkomende optie nemen: een 32 mm glaseenheid met de volgende formule: 4 mm glas – 10 mm kamer – 4 mm glas – 10 mm kamer – 4 mm glas.

Om laagfrequente geluiden te “dempen”, worden dikkere glazen geïnstalleerd – 5, 6 of 8 mm. Maar het is absoluut noodzakelijk dat glazen van verschillende diktes in dezelfde glaseenheid worden gebruikt om resonantie te voorkomen.

Om hoogfrequent geluid te elimineren, proberen ze de kamers tussen de glazen zo breed mogelijk te maken (voor zover het frame en de glaslatten die de glaseenheid vasthouden dit toelaten) en, nogmaals, van verschillende diktes.

We zetten de meest voorkomende opties voor geluidsisolatiepakketten op een rij:

Triplex is een aantal glazen die aan elkaar zijn verlijmd met een PBB-film (polyvinylbutyl) van 0,36 mm dik, die in één of twee lagen wordt gelegd. De resulterende “cake” wordt verwarmd en vervolgens in een autoclaaf geperst. De mate van verhitting en persing hangt af van de kracht die u wilt bereiken.
Werkingsschema van een geluiddichte glazen eenheid
Elke glaslaag absorbeert geluid van een ander bereik. De kamer zal stil zijn

De duivel zit in de details: alles is belangrijk in het raam
Het is erg belangrijk om op de juiste werking van de fittingen en de afdichting te letten. Als de vleugel niet goed aandrukt en de fittingen niet goed werken, gaat het geluid door de vleugel en het afdichtrubber. Het hele effect van het gebruik van een verbeterd geluiddempend raam zal op niets uitlopen.

Martel jezelf niet, zorg voor geluidsisolatie
Warme ramen en muren zijn essentieel voor een comfortabel verblijf in huis.

Installatie is ook belangrijk
Een onjuiste installatie van een geluiddicht raam kan al uw inspanningen teniet doen. Een kleine opening in de montagenaad zal dus leiden tot een doorbraak van de dichtheid van de hele constructie. Dit heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van warmte- en geluidsisolatie. Alleen gekwalificeerde specialisten kunnen de betrouwbare kwaliteit van de montagenaad garanderen. Daarom moet de keuze voor een raambedrijf speciale aandacht krijgen.

Laten we tellen
Voordat u contact opneemt met een raambedrijf, moet u beslissen hoeveel extra geluidsisolatie van ramen u nodig heeft. Het is heel eenvoudig om dit te doen, het is voldoende om eenvoudige berekeningen uit te voeren.

Een gewoon raam biedt een geluidsisolatieniveau van 30–32 dB. In de kamer (slaapkamer en andere woonkamers) mag de geluidsdruk niet hoger zijn dan 30 dB. Dienovereenkomstig mag op straat niet meer dan 62 dB zijn. Deze indicator komt overeen met een afgelegen snelweg, een rustige binnenplaats, een landhuis.

Lawaaierige snelwegen of luchthavens geven een achtergrond in de buurt van 80-90 dB. In dit geval zal de geluidsdruk twee keer zo hoog zijn als de norm. Isolatie is hierbij onmisbaar.

U kunt uzelf testen. De onderstaande tabel toont de maximale geluidsdruknormen in overeenstemming met het doel van de ruimte en het tijdstip van de dag.

Geluidsdrukniveau normen
Hebben merken invloed?
Het heeft geen zin om te veel te betalen voor de naam – de geluidsisolatie van ramen is niet afhankelijk van de fabrikant van het profielIk, meer precies, hangt er heel, heel weinig van af. Er is geen verschil tussen ramen van bekende Europese fabrikanten en binnenlandse. Indien mogelijk is het beter om een ​​dikker profiel te kiezen en alleen speciale aandacht te besteden aan ramen met dubbele beglazing. Extra isolatie van ramen is mogelijk bij elk merk.

Offerte ramen

Kozijnen Offerte

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0106-ramen-pvc-en-aluminium.html