Er zijn bepaalde kamers in je huis die misschien opvallen als je favoriet vanwege je eigen redenen. De slaapkamer is er een omdat we daar rusten, slapen, soms werken en een groot deel van ons dagelijks leven doorbrengen. Een andere plek is de woonkamer: daar breng je tijd door met je familie en gasten. Natuurlijk hebben we de neiging om op deze twee plaatsen wat extra’s te besteden aan de inrichting van het huis, zoals een fatsoenlijke vloer, aantrekkelijke muurschilderingen en raambekleding.

Maar een plek die vaak wordt genegeerd is de badkamer. We houden het misschien wel schoon, en hebben mooie moderne badkamerinrichting om onze gasten te vloeren, maar besteden weinig aandacht aan hun raambekleding. Dit is vooral belangrijk omdat het de plek is waar we maximale privacy nodig hebben. Negeer dus niet je badkamer, want een comfortabele, veilige en eigen badkamer is van vitaal belang voor je dagelijkse leven.

Ideeën voor het raam in de badkamer

Het is onbetwistbaar om te stellen dat privacy je grootste zorg moet zijn bij het kiezen van de juiste raamdecoratie voor de badkamer, gevolgd door andere factoren zoals duurzaamheid en lichtbeheersing. Deze belangrijke ruimte in je huis mag niet over het hoofd worden gezien. Laten we dus kijken naar de vijf dingen die we moeten garanderen voordat we de ultieme raambekleding kiezen.

 1) Functionaliteit en Praktijk

Voor de badkamer komt de functionaliteit en het praktische aspect op de eerste plaats, omdat het belangrijker is dat je een type raambekleding hebt die in je behoeften voorziet dan wat dan ook. Een plisségordijn is een zeer geschikte soort raambekleding, en uit de verschillende stof soorten (enkelcellige, dubbelcellige en driecellige) raden we je aan om te kiezen voor de enkelcellige stof soort, die een goede hoeveelheid licht binnenlaten en ook nog eens een behoorlijke mate van privacy bieden.

2) Kracht en duurzaamheid

Kunststof jaloezieën zijn perfect geschikt voor de badkamer. Omdat ze veelzijdig en uiterst functioneel zijn, kunnen ze elke cent die je eraan besteedt waard zijn en kunnen ze worden aangepast aan de afmetingen van het raam in de badkamer.

3) Reiniging en onderhoud

Het hebben van jaloezieën die in de loop der jaren grote kosten met zich meebrengen, kan deze tot een verplichting maken, vooral als ze in de badkamer worden gebruikt. Vaak kunnen jaloezieën vlekken ontwikkelen door vocht en kunnen ze na verloop van tijd barsten en afschilferen. Dit kan leiden tot regelmatige overschakeling op andere jaloezieën voordat je uiteindelijk de juiste jaloezieën vindt. Dit alles kan echter vermeden worden als je in het begin voor de perfecte jaloezieën gaat. De effectieve jaloezieën in deze categorie zijn kunststof of aluminium jaloezieën.

4) Aantrekkelijkheid & Design

We hebben al besproken hoe vouwgordijnen de broodnodige glamour en een ravissante toets kunnen geven aan elke badkamer met hun contrasterende en aantrekkelijke kwaliteiten. Naast hun gehaakte, geplooide of massieve vormgeving kun je echter ook andere soorten raambekleding overwegen die de omgeving kunnen glamouren zonder dat ze te opzichtig of belachelijk overkomen.

5) Mengen en matchen

Of het nu gaat om een klein, midden of groot raam (in vergelijking met de grootte van de muur of de beschikbare ruimte), als je alleen een specifieke soort raambekleding kiest, kan het zijn dat je soms in cirkels rondloopt op je uiteindelijke keuze. Dit probleem komt vaak voor, dus je hoeft je hoofd er niet omheen te slaan. Als je met deze situatie geconfronteerd wordt, probeer dan een mix van verschillende soorten raamdecoratie. Probeer gordijnen over je aluminium jaloezieën, of waterbestendige gordijnen die je plisségordijnen bedekken. Op deze manier krijg je het beste van de functies samengevoegd in een enkele raambekleding, met al je zorgen in een oogwenk. Houd een van hen open of beide gesloten in jouw voordeel, en kies kleuren die elkaar aanvullen als een kers op de taart.

 

 

 

 

 

https://www.raamdecoratie.com